Resepti

Sieni-kasvistäytteiset pinaattiletut

Ainekset

Täyte:
1,2 kg Herkkusieniviipaleita, tuore
1,8 kg Apetit Paola kasvissekoitusta, pakaste
0,03 kg Valkosipulimurskaa
0,2 l Mildola Rypsiöljyä
0,002 kg Mustapippuria, rouhe
0,025 kg Suolaa
0,65 l Kuohukermaa, laktoositon
0,32 kg Juustoraastetta (mozzarella)
Pinaattiletut:
0,67 kg Apetit Kotimaista Hienonnettua pinaattia paloina
1,64 l Maitoa, kevyt
0,435 kg Gluteeniton leipäjauhoseos
0,251 kg Kaurajauhoa, gluteenitonta
0,017 kg Suolaa
0,017 kg Sokeria
0,67 kg Kananmunia

Valmistusohjeet

  1. Valmista täyte: freesaa valkosipulia rypsiöljyssä noin 1 minuutti ja lisää joukkoon herkkusienet sekä Paola kasvissekoitus. Jatka kuullottamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja neste on haihtunut pannulta. Lisää mausteet ja kerma. Anna muhentua noin 5 minuuttia. Ota kasvissekoitus pois liedeltä ja lisää joukkoon juustoraaste. Anna jäähtyä.
  2. Valmista letut: sekoita maitoon jauhot, suola ja sokeri. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset ja pinaatti lettutaikinan joukkoon. Vaahdota valkuaiset ja sekoita nostellen massan joukkoon. Annostele 1,5 dl taikinaa öljytylle pannulle ja paista kypsäksi molemmin puolin. Annostele täytettä noin 70 g lettujen väliin. Lado letut GN 1/1-65 mm vuokaan ja paahda 150 asteessa noin 7-8 minuuttia.
Sieni-kasvistäytteiset pinaattiletut
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske