Resepti

Thai-Chilikeitto

Ainekset

0,15 l Mildola Rypsiöljyä
0,4 kg Apetit Kotimaisia Porkkanasuikaleita, pakaste
0,4 kg Paprikasuikaleita, punainen, tuore
0,25 kg Herkkusieniviipaleita, tuore
0,4 kg Apetit Purjoviipaleita, pakaste
0,5 kg Sokeriherneitä
0,02 kg Valkosipulia
0,05 kg Chilejä, punainen, tuore
0,5 kg Kidneypapuja, kypsiä, valutettuina
1,8 l Kookosmaitoa
2,25 l Kasvislientä
0,3 kg Chilikastiketta, makeaa
0,2 l Limemehua, tuorepuristettua
0,55 kg Riisinuudelia
1,2 l Vettä
0,1 kg Korianteria, tuore

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Lisää kasvissuikaleet, herkkusienet sekä sokeriherneet ja kuullota hetki.
  2. Hienonna valkosipuli ja chili. Huuhtele kidneypavut ja lisää ne pataan. Kuullota vielä hetki.
  3. Kuumenna kookosmaito, kasvisliemi ja chilikastike. Lisää liemi kasvisten sekaan. Kiehauta nopeasti ja lisää limen mehu. Tarkista maku.
  4. Keitä nuudeli erikseen, valuta ja jäähdytä. Annostele nuudeleita kulhoon ja kaada kuumaa keittoa päälle.
  5. Viimeistele hienonnetulla korianterilla.
Thai-Chilikeitto
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske