Resepti

Verde-feta-kasvispasta

Ainekset

1 kpl Vuokia GN 1/1-65 mm, voitelu vuokasprayllä
0,04 l Mildola Rypsiöljyä
0,25 kg Apetit Sipulikuutioita, pakaste
0,005 kg Currya
2,5 l Vettä
0,07 kg Kasvisliemijauhetta
0,035 kg Siirappia
0,003 kg Oreganoa, kuivattu
0,002 kg Mustapippuria, rouhe
0,12 kg Maissitärkkelystä (Snow flake)
0,3 kg Apetit Kotimaista Hienonnettua pinaattia paloina
0,4 l Kasvirasvasekoitetta
1 kg Apetit Verdekasviksia, pakaste
Suolaa
0,6 kg Tummaa Kierrepastaa (Torino)
0,5 kg Fetajuustoa kuutioina
0,15 kg Juustoraastetta (mozzarella)
0,075 kg Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina

Valmistusohjeet

  1. Freesaa sipuli padassa öljyssä, lisää curry, hauduta hetken. Lisää vesi (jätä pieni osa vedestä nestesuurusta varten), liemijauhe ja mausteet. Anna kiehahtaa. Tee nestesuurus maissitärkkelyksestä ja vedestä. Lisää suurus pataan, lisää myös Pinaattipalat, kasvirasvasekoite ja Verdekasvikset. Nosta kiehumapisteeseen ja tarkista maku. Älä enää keitä. Mausta asiakkaittesi maun mukaan. Kastike saa olla runsasmakuinen. Muista kuitenkin, että fetajuustosta tulee runsaasti makua.
  2. Mittaa raaka pasta vuokaspraylla voideltuun GN-vuokaan (0,6 kg/1kpl GN 1/1-65). Lisää myös Feta-juustokuutiot (0,500 kg/vuoka). Kaada kuuma kastike tasaisesti vuokaan. Sekoita hyvin. Ripota pinnalle juustoraastetta ja aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina. Yhdistelmäpaista 150 asteessa n. 25-30 minuuttia, kosteus 50 %. Pasta on valmis uunista otettavaksi, kun pinta on saanut kauniin värin ja pasta on purtavan kypsää. Ota vuoka uunista, kun se on vielä löysää. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

    Gluteeniton pastavuoka on helppo tehdä samalla ohjeella vaihtamalla pasta gluteenittomaksi.
Verde-feta-kasvispasta
Saanto
Annosmäärä kpl
Annoskoko g
Laske