BlackGrain from Yellow Fields

BlackGrain from Yellow Fields on Apetitin kehittämä uusi kasviproteiinivaihtoehto. Se valmistetaan olemassa olevasta raaka-aineesta, osittain rasvattomaksi puristetusta rypsinsiemenkakusta. Miedon makuinen ja erinomaiset ravintoarvot omaava BlackGrain tarjoaa elintarvikealalle uuden kotimaisen kasviproteiinivaihtoehdon, joka tukee kiertotalouden toteutumista sekä kestävien ja korkealaatuisten ruokaratkaisujen kehittämistä.

Kiertotaloutta tukeva innovatiivinen kasviproteiini

BlackGrain valmistetaan Suomessa Apetitin kasviöljynpuristuksen sivuvirtana syntyvästä rypsin puristekakusta. Puristekakkua on tähän asti hyödynnetty vain rypsipuristeena eläinrehussa. Euroopan komission BlackGrainille myöntämä uuselintarvikelupa astui voimaan helmikuussa 2021. Innovatiivinen tuote sai alkunsa halusta hyödyntää uudella tavalla jo olemassa oleva, vastuullisesti tuotettu raaka-aine korkeamman jalostusarvon tuotteissa.

Kestävät ja vastuullisesti tuotetut ruokaratkaisut ovat elintarvikealan tuotekehityksen vahva trendi, joka on tullut jäädäkseen. BlackGrain sopiikin erinomaisesti moniin tämän hetken – ja tulevaisuuden – merkittävistä ruokatrendeistä: se tukee kasvipohjaista syömistä kasvattamalla kasviproteiininlähteiden valikoimaa olemassa olevasta ja alihyödynnetystä raaka-aineesta.

Tiesitkö? BlackGrain valmistetaan rypsinsiemenistä öljynpuristuksen yhteydessä syntävästä puristekakusta. Tummat siemenet antavat BlackGrainille kauniin, ruskean värin.

Etuina erinomaiset ravintoarvot ja monipuoliset tuotesovellutukset

BlackGrainilla on erinomaiset ravintoarvot: se sisältää kuitua, proteiinia ja hyviä omega-3 ja -6-rasvoja. Lisäksi siinä on luonnostaan riittävä määrä välttämättömiä aminohappoja. Sitä voi hyödyntää laajassa kirjossa erilaisia elintarviketuotteita.

Kehitystyössä BlackGrainin on todettu toimivan sopivana lisänä leivissä, välipalapatukoissa, napostelutuotteissa, kasviproteiinituotteissa, muroissa ja mysleissä sekä pyöryköissä.

Vegaaninen, gluteeniton, palkokasvi- ja GMO-vapaa sekä soijaton BlackGrain sopii useimpiin ruokavalioihin. Väriltään tumma tuote on miedon makuinen, ja siihen on helppo lisätä makuja tarpeen mukaan.