Henkilöstö

Apetitin sosiaalinen vastuu perustuu yhteiseen toimintapolitiikkaan sekä arvoihin – toimimme vastuullisesti, uudistumme rohkeasti ja menestymme yhdessä. Apetitin toimintatapoja ohjaavat tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaiset periaatteet.

Apetitin henkilöstöstrategian painopistealueet ovat arvoihin ja yrityskulttuuriin pohjautuva vastuullinen johtaminen, työvoiman saatavuuden varmistaminen pito- ja vetovoimatekijöihin panostamalla, työssä jaksamisen ja työhyvinvoinnin vahvistaminen työkykyjohtamisen laajalla keinovalikoimalla sekä strategisen ja kriittisen osaamisen jatkuva kehittäminen.

Apetitin tavoitteena on, että jokainen tuntee työnsä tavoitteet sekä kokee voivansa hyödyntää vahvuuksiaan ja osaamistaan omassa työssään. Tärkeää on, että apetitlaiset voivat tehdä palkitsevaa ja itselleen merkityksellistä työtä kannustavassa ja innostavassa työilmapiirissä.

Vuoden 2024 lopussa Apetitin palveluksessa oli 367 henkilöä, joista pääosa Suomessa. Henkilöstömäärä jatkuvissa toiminnoissa kokoaikaiseksi muutettuna oli 315 henkilöä. Apetit ei käytä merkittävästi yrityksen ulkopuolista työvoimaa, kuten vuokratyövoimaa. Konsernissa työskenteli seitsemän vuokratyöntekijää vuoden aikana.

Apetitin Säkylän tehtaalla työntekijöiden määrässä on satokauden mukaan sesonkivaihtelua. Määräaikaisten työntekijöiden määrä kasvaa satokauden mukaisesti noin puolen vuoden ajaksi. Satokauden aikana tehtaalla työskentelee noin 30 % normaalia enemmän määräaikaisia työntekijöitä.

Konsernissa työskenteli 17 osa-aikaista työntekijää vuoden 2024 aikana. Tehdasalueilla raportointikaudella käynnissä olleissa projekteissa sekä kunnossapitotöissä käytettiin aliurakoitsijoita.

Kaikki Apetitin työntekijät ovat työehtosopimusten piirissä, ylemmillä toimihenkilöillä on perussopimus. Apetit noudattaa kaikissa henkilöstöön liittyvissä kysymyksissä Suomen työlainsäädäntöä ja alan ammattiliittojen sopimuksia.

Osaamisen kehittäminen

Yksi henkilöstön kehittämisen tärkeimmistä tavoitteista on riittävien ja oikeanlaisten kyvykkyyksien turvaaminen. Henkilöstön keskeiset osaamisalueet Apetitilla ovat asiakkuuksien johtaminen, tuotekehitysosaaminen, tuotanto-, työturvallisuus- ja laatuosaaminen sekä esihenkilö- ja työyhteisötaidot.

Osaamisen kehittäminen Konsernissa kehitetään osaamista muun muassa sisäisen verkko oppimisympäristön kautta sekä ulkoisten koulutusten avulla. Kehityskeskusteluiden piiriin kuuluvat kaikki toimihenkilöt. Työntekijäryhmän osalta kehityskeskusteluprosessia on hiottu ja keskustelut saatu aktiiviseen käyttöön. Kehityskeskusteluista toteutui raportointikaudella 67 prosenttia.

Työtyytyväisyys

Apetit seuraa henkilöstön työhyvinvointia ja -tyytyväisyyttä muun muassa koko konsernin kattavalla henkilöstökyselyllä. Vastauksissa henkilöstö arvioi kokemustaan esimerkiksi omasta työkyvystä, työympäristöstä, työilmapiiristä ja -turvallisuudesta, oman työn sisällöstä sekä esihenkilötyöstä.

Maaliskuussa 2024 toteutetun kyselyn vastausprosentti oli 70 % (73 % vuonna 2023). Kyselyllä haluttiin erityisesti selvittää henkilöstön sitoutumisen astetta samoin kuin mahdollisia kiusaamisen tai häirinnän kokemuksia. Apetitin henkilöstö koki kyselyn mukaan vahvuuksiksi oman toiminnan vaikutukset työilmapiiriin, yhteistyön lähiesihenkilön kanssa, oman sitoutumisen työskentelemään Apetitilla sekä turvallisen työympäristön. Kehityskohteiksi koettiin palautekulttuuri sekä osaamisen kasvattaminen.