Apetit luomu

Lisää luomua!

Apetitin uusimmat luomuvihannespakasteet ovat Kotimainen Luomu Keittojuures ja Kotimainen Luomu Kasvissuikaleet.

Apetitin luomukasvissekoitukset kuuluvat aina myös Kotimainen-sarjaan, eli kasvikset ovat 100-prosenttisesti kotimaisia.

Pakkaukset uusiutuvista materiaaleista

Uudet Apetitin luomuvihannespakastesekoitukset pakataan sokeriruokopohjaisesta Green PE -materiaalista valmistettuihin pakkauksiin. Myöhemmin koko Apetitin luomukasvissekoitusten tuoteperhe pakataan Green PE -materiaalista valmistettuihin pakkauksiin.

Green PE on ympäristöystävällinen pakkausmateriaali, ja sillä on kaikki perinteisen muovin hyvät ominaisuudet. Green PE on valmistettu uusiutuvasta kasvipohjaisesta raaka-aineesta. Se on 100 % kierrätettävä, normaalin muovipakkauskierrätyksen mukaisesti. Kasvipohjaisen Green PE -materiaalien käyttö on osa Apetitin pakkausratkaisujen uudistamista. Ympäristöystävällisissä pakkauksissa huomio on niin pakkausmateriaalissa, käytetyn materiaalin määrässä kuin sen kierrätettävyydessäkin.

 

Tutustu Apetitin luomutuotteisiin:

Luomua lautasen keskelle

Luomu Juusto-kasvispihvi ja Luomu Bataatti-kikhernepihvi tuovat maukkaita kasvisruokia koko perheelle.

Luomu Juusto-kasvispihvi maistuu koko perheelle: se sisältää runsaasti tuttuja ja turvallisia kasviksia. Luomu Bataatti-kikhernepihvi puolestaan hieman mausteisempana, chiliä ja juustokuminaa sisältävänä jäljittelee Meksikon makumaailmaa.

Apetit Kotimainen Luomu – Usein kysytyt kysymykset

Ovatko luomutuotteet oikeasti parempia? 

Kaikki kotimaiset kasvikset ovat erittäin laadukkaita ja puhtaita olivat ne sitten perinteisesti tai luomuna tuotettu. Molemmissa tavoissa hyödynnämme Apetit Vastuuviljelyperiaatteita. Siksi voimme luvata, että Apetit Kotimainen Luomu -kasvikset ovat vähintään yhtä hyviä kuin muutkin Apetit Kotimainen -kasvispakasteet.

Miten Apetit valvoo luomutuotantoaan?
Apetit soveltaa luomuviljelyssään samoja Apetit Vastuuviljelu -periaatteita kuin muussakin viljelyttämisessä. Kaikki kasvi- ja maaperätiedot sekä viljelytoimenpiteet kirjataan ViRe-järjestelmään. Jos tiedoissa on puutteita, ei Apetit vastaanota tuotetta tehtaalle. Omavalvontamme lisäksi viranomaiset tukevat Apetit-laatuprosessia. Luomua, kuten muutakin elintarviketuotantoa, valvotaan Suomessa tarkasti.

Onko luomun tuottavuus huonompi, kun peltoaluetta käytetään samaan satoon enemmän? 
Luomun tuottavuus hehtaaria kohti vaihtelee kasveittain. Esimerkiksi herneessä ja pinaatissa sato on yhtä hyvä, vaativissa juureksissa eroa voi olla enemmän. Apetit pyrkii kehittämään myös luomua mahdollisimman satoisaksi menetelmäksi.
 

Kokeile Apetit-luomutuotteita seuraavilla resepteillä: