Neito erikoispuristetut rypsiöljyt

Neito kokkaa suurella sydämellä! Pehmeän makuinen Neito-rypsiöljy on tehty meille, jotka arvostamme herkullista ruokaa, parhaita raaka-aineita ja tervettä asennetta. Nautitaan hyvästä ruoasta!

Hyviä makuja

Hyvä laadukas ruokaöljy on oleellinen osa ruuanlaittoa. Neito sopii mainiosti keittiön perusraaka-aineeksi, sillä pehmeän makunsa ansiosta se sopii kaikkeen ruuanlaittoon joko sellaisenaan – tai maustettuna.

Neitoa vastaavaa tuotetta ei löydy!

Hellävarainen lämpöpuristus takaa sen, että Neito-öljyyn on saatu talteen kaikki rypsinsiemenen arvokkaat aineosat. Terveellisyytensä lisäksi se on herkuttelijan luottoraaka-aine; maustetut Neito-öljyt ovat raikkaita ja puhtaan makuisia.

 

Anna ruoan maistua!

Pehmeän Neito-öljyn hienoihin ominaisuuksiin kuuluu myös se, että se korostaa ruuan omia aromeja. Neito-öljy on hyvin säilyvä ja pehmeän makuinen. Se sopii hyvin jopa leivontaan.

Neito erikoispuristetut rypsiöljyt

Apetit Neito syntyi haaveesta kehittää uudenlainen, rypsin parhaat ominaisuudet sisältävä laadukas ja hyvänmakuinen öljy. Hellävarainen lämpöpuristus antaa öljylle pehmeän ja hienon maun. Valmistustapansa ansiosta Neito on hyvin säilyvää ja kestää lämmittämisen paremmin kuin kylmäpuristetut öljyt. Neito sisältää erityisen runsaasti terveyttä edistäviä omega-3-rasvahappoja. 

Usein kysyttyä

Mitä Neito on? 

Hyvänmakuinen, terveellinen ja täysin kotimainen öljy kokkaukseen. Maustetuilla öljyillä saat helposti lisämakua ruokaan. 

Miksi rypsinsiemeniä lämmitetään? 

Miedolla lämmityksellä rypsinsiemenen luontaiset tärkeät ainesosat erottuvat öljyyn. Lämminpuristetun ja miedosti puhdistetun öljyn säilyvyys on parempi kuin kylmäpuristetun öljyn. 

Mikä tekee valmistusmenetelmästä luonnonmukaisen? 

Neito on mekaanisesti puristettu rypsiöljy. Öljyn erotukseen siemenestä ei käytetä kemiallisia liuottimia. Luonnonmukaisessa menetelmässä kaikki rypsinsiemenen osat menevät hyötykäyttöön. 

Miten Neito valmistetaan? 

Neito-öljy puhdistetaan suodattamalla ja höyryn avulla. Neito-öljyn valmistusmenetelmä on hellävaraisempi kuin tavallisen rypsiöljyn. Käytämme valmistukseen vain tarkasti valvottua luonnonmukaista menetelmää ja raaka-aineena käytetään ainoastaan hyvälaatuista siementä. Kehittämällämme minimiprosessointimenetelmällä saamme aikaan ensiluokkaista ruokaöljyä, jossa rypsinsiemenen monipuoliset ja arvokkaat ainesosat, kuten antioksidantit, sterolit ja vitamiinit ovat mahdollisimman hyvin tallella. Rypsinsiemeniä lämmitetään miedosti ja siemenet puristetaan kahteen kertaan. Neito-öljy puhdistetaan höyryn avulla, jolloin öljystä poistetaan sen hapettumista edistäviä komponentteja, voimakkaimpia rypsin maku- sekä hajuaineita. Laadullisten analyysien lisäksi jokainen Neito-erä maistetaan korkean laadun takaamiseksi. 

Miksi ja milloin Neito kehitettiin? 

Neidon synty lähti haaveesta kehittää uusi, rypsin raaka-aineeseen parhaiten sopiva ainutlaatuinen valmistusmenetelmä, jonka tuloksena olisi rypsin parhaat ominaisuudet sisältävä laadukas ja hyvän makuinen öljy. 

Viehätys kylmäpuristukseen tulee oliiviöljymaailmasta. Oliiviöljyn puristuksessa käytetään yleisesti kylmäpuristusmenetelmää, jossa pehmeästä oliivin hedelmästä puristetaan öljy lämmittämättä raaka-ainetta. Rypsin siemen on kuitenkin kova ja sen murskaaminen ja puristaminen kylmänä ei ole laadun tae. Rypsin siementä lämmittämällä siitä saadaan kaikki arvokkaat ainesosat talteen ja miedolla puhdistuksella mausta saadaan pehmeän miellyttävä. 

Neito saapui ensimmäisen kerran kauppoihin vuonna 2002. 

Mihin käyttöön Neito sopii? 

Neito sopii kaikkeen kokkailuun paitsi uppopaistoon. Käytä uppopaistoon mieluummin ns. tavallista rypsiöljyä tai erillistä paisto-/syväpaistoöljyä.