Resepti

Balsami-possuwok

Arvio: 4.5 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 6

Maidoton
Balsami-possuwok

Ainekset

400gporsaan jauhelihaa
3kplvalkosipulinkynttä
1rklinkivääriä raastettuna
1rklApetit rypsiöljyä
3rklsoijakastiketta
2rkltummaa balsamiviinietikkaa
1pssApetit Kotimainen Wok vihanneksia (à 450 g)
2,5dllihalientä
Suurus
1rklmaizenaa
2rklvettä
Juuri ennen tarjoilua
100gituja
1rkltummaa balsamiviinietikkaa
mustapippuria
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria
Lisukkeeksi
keitettyä riisiä

Valmistusohjeet

1. Ruskista jauheliha pannulla.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta kuorittu inkivääri. Lisää öljy pannulle ja heti perään valkosipuli ja inkivääri, paista pari minuuttia.

3. Sekoita soijakastike ja 2 rkl balsamiviinietikkaa keskenään, kaada seos pannulle ja sekoita hyvin.

4. Lisää Wok vihannekset ja paista noin viisi minuuttia.

5. Lisää lihaliemi ja anna kiehahtaa. Sekoita maizena ja vesi keskenään ja lisää pannulle. Keitä hetki.

6. Sekoita juuri ennen tarjoilua idut wokin joukkoon. Mausta ruokalusikallisella balsamiviinietikkaa ja mustapippurilla. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa hieman soijakastiketta. Viimeistele hienonnetulla tuoreella chilillä ja korianterilla.

7. Tarjoile balsami-possuwok keitetyn riisin kanssa.