Resepti
Balsami-possuwok
Arvio: 4.5 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 6
Ainekset
400 | g | porsaan jauhelihaa |
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
1 | rkl | inkivääriä raastettuna |
1 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
3 | rkl | soijakastiketta |
2 | rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
1 | pss | Apetit Kotimainen Wok vihanneksia (à 450 g) |
2,5 | dl | lihalientä |
Suurus | ||
---|---|---|
1 | rkl | maizenaa |
2 | rkl | vettä |
Juuri ennen tarjoilua | ||
100 | g | ituja |
1 | rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
mustapippuria | ||
tuoretta chiliä | ||
tuoretta korianteria | ||
Lisukkeeksi | ||
keitettyä riisiä |
Valmistusohjeet
1. Ruskista jauheliha pannulla.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta kuorittu inkivääri. Lisää öljy pannulle ja heti perään valkosipuli ja inkivääri, paista pari minuuttia.
3. Sekoita soijakastike ja 2 rkl balsamiviinietikkaa keskenään, kaada seos pannulle ja sekoita hyvin.
4. Lisää Wok vihannekset ja paista noin viisi minuuttia.
5. Lisää lihaliemi ja anna kiehahtaa. Sekoita maizena ja vesi keskenään ja lisää pannulle. Keitä hetki.
6. Sekoita juuri ennen tarjoilua idut wokin joukkoon. Mausta ruokalusikallisella balsamiviinietikkaa ja mustapippurilla. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa hieman soijakastiketta. Viimeistele hienonnetulla tuoreella chilillä ja korianterilla.
7. Tarjoile balsami-possuwok keitetyn riisin kanssa.