Resepti

Broileri-riisikeitto

Arvio: 3.9 / 5

Ihana arkipäivän keitto valmistetaan broilerista ja täysjyväriisistä. Väriä ja makua keitto saa kasviksista.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Broileri-riisikeitto

Ainekset

1rklNeito Rypsiöljyä™
300gbroilerin rintafileetä suikaleina
1tlsuolaa
1tlchilijauhetta
2valkosipulinkynttä
100gpurjosipulia
0,5punainen chili
1pssApetit Kotimainen Porkkanaviipaletta
1lvettä
1dltäysjyväriisiä
1liemikuutiota
200gsulatejuustoa
100gtomaattipyreetä
1pssApetit herne-maissi-paprika –sekoitusta
1korianteriruukku
1tlsuolaa

Valmistusohjeet

1. Ota broilersuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

2. Kuumenna kasviöljy kattilassa ja ruskista suikaleet siinä kullankeltaisiksi. Mausta ripauksella suolaa ja chilimaustetta. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise purjo pituussuunnassa. Huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna chili.

3. Lisää valkosipuli, purjo, chili ja porkkanaviipaleet kattilaan ja anna paahtua muutama minuutti seosta samanaikaisesti puuhaarukalla sekoitellen.

4. Lisää vesi, täysjyväriisi ja liemikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää. Lisää joukkoon sulatejuusto, tomaattipyree ja kasvissekoitus. Anna keiton kiehua, kunnes sulatejuusto on sulanut. Tarkista maku. Ripottele keittoon yrttisilppua ja tarjoa kuumana.