Resepti
Broileri-riisikeitto
Arvio: 3.3 / 5
Ihana arkipäivän keitto valmistetaan broilerista ja täysjyväriisistä. Väriä ja makua keitto saa kasviksista.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
300 | g | broilerin rintafileetä suikaleina |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | chilijauhetta |
2 | valkosipulinkynttä | |
100 | g | purjosipulia |
0,5 | punainen chili | |
1 | pss | Apetit Kotimainen Porkkanaviipaletta |
1 | l | vettä |
1 | dl | täysjyväriisiä |
1 | liemikuutiota | |
200 | g | sulatejuustoa |
100 | g | tomaattipyreetä |
1 | pss | Apetit herne-maissi-paprika –sekoitusta |
1 | korianteriruukku | |
1 | tl | suolaa |
Valmistusohjeet
1. Ota broilersuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
2. Kuumenna kasviöljy kattilassa ja ruskista suikaleet siinä kullankeltaisiksi. Mausta ripauksella suolaa ja chilimaustetta. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise purjo pituussuunnassa. Huuhtele lehtien välit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna chili.
3. Lisää valkosipuli, purjo, chili ja porkkanaviipaleet kattilaan ja anna paahtua muutama minuutti seosta samanaikaisesti puuhaarukalla sekoitellen.
4. Lisää vesi, täysjyväriisi ja liemikuutiot. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää. Lisää joukkoon sulatejuusto, tomaattipyree ja kasvissekoitus. Anna keiton kiehua, kunnes sulatejuusto on sulanut. Tarkista maku. Ripottele keittoon yrttisilppua ja tarjoa kuumana.