Resepti

Chilisilakat kasvispedillä

Silakat ovat suomalaista ruokaperinnettä parhaimmillaan. Tälläkertaa ne saavat potkua chilistä ja raikkautta kasviksista.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Chilisilakat kasvispedillä

Ainekset

1rklNeito Rypsiöljyä™
1pssApetit Kartanon kasviksia (á 300 g)
0,5tlkuivattua minttua
0,5tlkuivattua oreganoa
400gsilakkafileitä
0,5tlsuolaa
0,5tlrouhittua valkopippuria
Kuorrutus
1dlkuohukermaa
2rkltomaattipyreetä
2rklketsuppia
2rklvahvaa chilikastiketta
1tlhunajaa
0,5tlsuolaa
Tarjoiluun
1pssApetit Parsakaalia (á 200g)

Valmistusohjeet

1. Kuumenna kasviöljy paistinpannussa. Lisää jäiset kasvikset pannuun ja kypsennä 3–5 minuuttia silloin tällöin kasviksia käännellen. Mausta mintulla ja oreganolla. Kaada kasvikset uunivuokaan.

2. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla, käännä fileet silakan muotoon ja aseta ne kasvisten päälle limittäin.

3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, lisää kastikkeet, hunaja ja suola. Levitä pehmeä vaahto silakoiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten kuten parsakaalin kera.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!