Resepti

Grillattuja järvikalapuikkoja, kasvisvartaita ja pinaattijogurttia

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon
Grillattuja järvikalapuikkoja, kasvisvartaita ja pinaattijogurttia

Ainekset

savupaprika-chilimarinadi
1kplpaprikaa
2kplvalkosipulinkynsiä
2rklApetit rypsiöljyä
2tlsavupaprikajauhetta
2kpltuoretta chiliä
1dlvalkoviinietikkaa
1dlsokeria
1tlsuolaa
Pinaatti-jogurttikastike
60gApetit Kotimainen pinaattia
4dlturkkilaista jogurttia
1tlvalkoviinietikkaa
1rklhunajaa
0,5tlsuolaa
Grillaukseen
2pktApetit Kotimainen Järvikalapuikkoja
1pssApetit Uuni & Grillikasvikset puutarhan yrtit

Valmistusohjeet

1. Valmista marinadi kasvisvartaille: Pilko paprika reiluiksi lohkoiksi, kuori valkosipuli kynnet ja leikkaa chileistä kanta pois. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää paprika, valkosipulit, savupaprika, chilit ja paahda hetki. Lisää etikka, sokeri ja suola. Keitä noin 5 minuuttia ja soseuta. (Voit tehdä marinadin edellisenä päivänä).

2. Valmista Pinaatti-jogurttikastike: Sulata pinaatti mikroaaltouunissa ja jäähdytä. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset hyvin keskenään ja anna maustua kylmässä hetki.

3. Sulata kalapuikkoja sekä kasviksia hieman ja laita ne grillitikkuihin. Grillaa kalatikkuja sekä kasvisvartaita grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen. (Uunissa 220°C noin 20 minuuttia). Valele kasvisvartaille marinadikastiketta kypsennyksen aikana sekä vielä lopuksi ennen tarjoamista.