Resepti
Herne-kinkkupizza
Arvio: 3.7 / 5
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4
Ainekset
Pizzapohja | ||
---|---|---|
1,5 | dl | Vettä |
15 | g | Tuorehiivaa |
0,5 | tl | Suolaa |
2 | rkl | Apetit Rypsiöljyä 500 ml |
4 | dl | Pizzajauhoja |
Täyte | ||
1 | kpl | Valkosipulinkynsi |
100 | g | Ranskankermaa |
Suolaa | ||
Mustapippuria | ||
150 | g | Cheddar-juustoa raasteena |
8 | kpl | Siivua ilmakuivattua kinkkua |
1 | pss | Apetit Kotimaisia Herneitä (200 g) |
1 | rkl | Sitruunamehua |
1 | rkl | Apetit Rypsiöljyä 500 ml |
Koristeluun | ||
1 | rkl | Tuoretta minttua hienonnettuna + mintun lehtiä koristeeksi |
Herneenversoja |
Valmistusohjeet
1. Valmista ensin pizzapohja.
2. Mittaa kädenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon ja liuota hiiva veteen.
3. Lisää loput aineet ja vaivaa noin 10 minuuttia, jotta taikina on kimmoisa.
4. Lisää tarvittaessa jauhoja, mutta varo, ettei taikinasta tule liian kuivaa.
5. Anna taikinan kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa.
6. Täytettä varten kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se ranskankermaan.
7. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
8. Jaa pizzataikina kahteen osaan ja muotoile pizzapohjiksi suoraan leivinpaperin päälle jauhotetuilla käsillä.
9. Levitä ranskankerma pizzapohjille ja ripottele juusto ranskankerman päälle.
10. Levitä kinkut pizzoille.
11. Paista pizzoja 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsää ja reunat saaneet hieman väriä.
12. Sulata herneet ja mausta ne sitruunamehulla, oliiviöljyllä, hienonnetulla mintulla sekä suolalla ja mustapippurilla. Levitä herneet valmiiden pizzojen päälle ja viimeistele pizzat mintun lehdillä ja herneenversoilla.