Resepti
Italialainen pestolohi
Arvio: 5 / 5
Pikantilla pestokastikkeella sivelty hunajainen lohi tarjoillaan porkkanapastan kanssa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 2 annosta
Ainekset
300 | g | kirjolohifileetä |
2 | rkl | vihreää pestokastiketta |
Pinaattipesto | ||
---|---|---|
2 | rkl | kiehuvaa vettä |
2 | valkosipulinkynttä | |
1 | pss | Apetit Kotimaista pinaattia sulatettuna (à 150 g) |
0,5 | ruukku tuoretta basilikaa | |
2 | dl | manteleita |
0,75 | dl | Neito Rypsiöljyä™ |
2 | tl | suolaa |
0,5 | tl | rouhittua mustapippuria |
Pasta | ||
3 | dl | kierrepastaa pakkauksen ohjeen mukaisesti keitettynä |
1 | pss | Apetit Kartanon kasviksia (à 300 g) |
1 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
1 | tl | mustapippuria |
50 | g | parmesaanijauhetta |
Valmistusohjeet
1. Jos teet peston itse, kuori valkosipuli. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi kastikkeeksi. Käytä kuumien kasvisten kastikkeena.
2. Leikkaa kirjolohifilee annospaloliksi. Nosta palat pieneen uunivuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tai paista lohifileepalat miedolla lämmöllä liedellä paistinpannulla rypsi-rapsiöljyssä. Sivele pestokastike kypsien lohifileepalojen pintaan.
3. Kiehauta kasvikset kypsäksi vähässä vedessä. Lisää joukkoon kypsä pasta. Mausta, viimeistele parmesanlastuilla ja tarjoa kalan & peston kera.