Resepti
Järvikalapihvi-hampurilainen ruisleivällä
Arvio: 3.9 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 2 annosta
Ainekset
Pikkelöity punasipuli | ||
---|---|---|
1 | punasipuli | |
1 | dl | valkoviinietikkaa |
2 | rkl | sokeria |
1 | tl | suolaa |
Kermaviilikastike | ||
150 | g | kermaviiliä tai ranskankermaa |
0,5 | dl | ruohosipulia silputtuna |
0,5 | dl | tilliä silputtuna |
1 | tl | sinappia |
ripaus suolaa, pippuria ja sokeria maun mukaan | ||
Lisäksi | ||
1 | rs | Apetit Kotimainen Järvikalapihvejä (à 240 g) |
2 | ruisleipää | |
0,5 | kurkku | |
0,5 | sitruuna |
Valmistusohjeet
1. Valmista aluksi pikkelöity punasipuli: Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Viipaloi sipuli ja siirrä kulhoon. Kaada päälle liemi ja anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 30 minuutin ajan. Marinoitu sipuli säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
2. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
3. Kuumenna jäiset järvikalapihvit rasvassa pannulla miedolla lämmöllä 5–8 minuuttia molemmin puolin tai uunissa 225-asteesssa 15 minuuttia. Purista halutessasi pihveille sitruunamehua.
4. Kuori kurkku ja höylää pitkittäin ohuita lastuja. Paahda leivät. Kokoa hampurilaiset täytteillä ja tarjoa heti.