Resepti

Järvikalapihvi-hampurilainen ruisleivällä

Arvio: 3.9 / 5

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 2 annosta

Vähälaktoosinen
Järvikalapihvi-hampurilainen ruisleivällä

Ainekset

Pikkelöity punasipuli
1punasipuli
1dlvalkoviinietikkaa
2rklsokeria
1tlsuolaa
Kermaviilikastike
150gkermaviiliä tai ranskankermaa
0,5dlruohosipulia silputtuna
0,5dltilliä silputtuna
1tlsinappia
ripaus suolaa, pippuria ja sokeria maun mukaan
Lisäksi
1rsApetit Kotimainen Järvikalapihvejä (à 240 g)
2ruisleipää
0,5kurkku
0,5sitruuna

Valmistusohjeet

1. Valmista aluksi pikkelöity punasipuli: Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Viipaloi sipuli ja siirrä kulhoon. Kaada päälle liemi ja anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 30 minuutin ajan. Marinoitu sipuli säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

2. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

3. Kuumenna jäiset järvikalapihvit rasvassa pannulla miedolla lämmöllä 5–8 minuuttia molemmin puolin tai uunissa 225-asteesssa 15 minuuttia. Purista halutessasi pihveille sitruunamehua.

4. Kuori kurkku ja höylää pitkittäin ohuita lastuja. Paahda leivät. Kokoa hampurilaiset täytteillä ja tarjoa heti.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!