Resepti

Juustokakku

Juustokakku puolukoilla on todella raikas tarjottava kahvipöydässä tai aterian päätteksi.

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 16 annosta

Juustokakku

Ainekset

125gkaurakeksejä
100gmantelijauhetta
75gsulatettua margariinia tai voita
Täyte:
5liivatelehteä
0,75dlvaaleaa mehua (esim. omenamehua)
2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1prkmaitorahkaa (250 g)
1prkmaustamatonta tuorejuustoa (200 g)
2,5dlsokeria tai energiatonta makeutusjauhetta
Pinnalle:
300gsuomalaisia pakastepuolukoita
1,5dlvettä
0,75dlhyytelösokeria

Valmistusohjeet

1. Vuoraa irtopohjavuoan (ø 23–25 cm) pohja leivinpaperilla.

2. Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa. Lisää mantelijauhe ja sulatettu rasva ja pyöräytä aineet tasaiseksi. Painele seos ohueksi kerroksesi vuoan pohjalle ja sentin verran reunoille. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta ja puserra liivatelehdet hyvin ja sulata ne kiehuvaan mehutilkkaan.

4. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.

5. Vatkaa toisessa kulhossa rahka, tuorejuusto ja sokeri tai makeutusjauhe sileäksi seokseksi. Lisää liivateliemi rahka-juustoseokseen seosta koko ajan hyvin vatkaten. Lisää vaniljakastikevaahto viimeisenä seosta edelleen sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, peitä kelmulla ja pane vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

6. Levitä jäiset puolukat hyytyneen juustoseoksen päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja keitä sekoitellen kunnes liemi on kirkasta. Jäähdytä hetki ja lusikoi hyytelöliemi puolukoiden päälle vuokaan. Pane kakku vielä 1–2 tunniksi jääkaappiin.

7. Pyöräytä kakku irti vuoan laidasta terävällä veitsellä, irrota rengas ja irtopohja ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Tarjoa jälkiruokana likööritilkan kanssa tai herkuttele kahvin tai teen kera.

8. Vinkki! Jos karppaat, voit tehdä kakun ilman pohjaa. Käytä täytteeseen makeutusjauhetta ja tarjoa kakku puolukoiden kera ilman hyytelöintiä.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!