Resepti
Kaura-porkkanapiiras
Arvio: 5 / 5
Porkkanasta ja kaurasta valmistuu murea ja maltillisen makea piiras.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 16 annosta
Ainekset
2 | dl | vehnäjauhoja |
3 | dl | kaurahiutaleita |
1 | tl | leivinjauhetta |
1 | dl | sokeria |
1 | dl | fariini- tai kookossokeria |
175 | g | leivontamargariinia |
1 | tlk | kondensoitua maitoa |
1 | pss | Apetit Pikkuporkkanaa |
2 | rkl | sitruunan raastettua kuorta silputtuna |
1 | sitruunan mehu | |
3 | kananmunaa | |
2 | rkl | maissitärkkelystä |
Valmistusohjeet
1. Yhdistä kuiva-aineet keskenään kulhossa. Kuutioi ja nypi joukkoon jääkaappikylmä leivontamargariini.
2. Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka (20 x 20 cm). Painele taikinasta vuoan pohjalle piiraspohja. Jätä hiukan taikinaa päälle murusteltavaksi. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
3. Sulata porkkanat mikroaaltouunissa ja siirrä ne tehosekoittajan kulhoon. Lisää kondensoitu maito ja soseuta seos. Lisää joukkoon sitruunan kuorta, sitruunamehu, kananmuna ja maissitärkkelys. Käytä konetta vielä hetki, jotta saat tasaisen seoksen. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle, murustele päälle loppu taikina ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Tarjoa piiras jääkaappikylmänä vaikkapa myskikurpitsalatten kanssa.
5. Vinkki! Voit maustaa piiraan ripottelemalla päälle kanelia ennen paistamista.