Resepti

Kirjolohitäytteiset uuniperunat

Uuniperunat valmistuvat itsekseen uunissa, täytteen valmistat hetkessä!

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Kirjolohitäytteiset uuniperunat

Ainekset

4uuniperunaa, esim Rosamunda
300gApetit Kirjolohisuikaleet
1rklNEITO™ -rypsiöljyä
0,5dlpurjoa suikaloituna
1dlturkkilaista jogurttia
1rkltilliä silputtuna
Tarjoiluun
8salaatinlehteä

Valmistusohjeet

1. Kypsennä uuniperunat folioon käärittynä leivinuunin jälkilämmössä yön yli tai 200-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia.

2. Ruskista ja kypsennä kalasuikaleet pannulla kasviöljyssä. Sekoita aineksista sakea kastike uuniperunoiden ja salaatin kanssa tarjottavaksi.

3. Vinkki! Kesällä uuniperunan kypsennykseen käy grilli tai nuotio! Kääräise peruna folioon ja pidä grillin lämmössä tai hautaa nuotion alle ja niiden kypsyttyä pariloi kalat täytteeseen.

4. Vinkki! Pistele perunoihin haarukalla reikiä ja kuumenna mikroaaltouunissa 10 minuuttia täydellä teholla. Kääri perunat folioon, ripauta samalla merisuolaa pakettiin ja kypsennä uunissa puolisen tuntia. Sama tulos lyhyemmässsä ajassa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!