Resepti
Kreolin Gumbo (Cajun)
Arvio: 2.6 / 5
Mehevä ja mausteinen pata meren herkuista.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
0,5 | dl | Neito Rypsiöljyä™ |
100 | g | pekonia |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutiota (á 200 g) |
2 | rs | isoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g) |
200 | g | vaaleaa kalaa, esim. siikaa |
100 | g | varsiselleriä kuutioina |
1 | pss | Apetit Maalaiskasviksia (á 300 g) |
250 | g | tomaattimurskaa |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
1 | rkl | paprikajauhetta |
0,5 | tl | valkopippuria |
0,5 | tl | cayennepippuria |
(suolaa) | ||
1 | pss | sahramia (0,5 g) |
1 | persiljanippu hienonnettuna | |
1 | korianterinippu hienonnettuna | |
6 | dl | kalalientä |
10 | tippaa tabascoa |
Valmistusohjeet
1. Kuullota pekonia, sipulikuutioita ja varsiselleriä kasviöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää kasvissekoitus, tomaattimurska ja valkosipuli. Sekoita hyvin. Kaada päälle kalaliemi ja keitä noin varttitunti.
2. Lisää mausteet ja kalakuutiot liemeen. Keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut, simpukat, hienonnettu persilja, korianteri ja tabascoa.