Resepti
Kreolin Gumbo (Cajun)
Arvio: 2.5 / 5
Mehevä ja mausteinen pata meren herkuista.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
| 0,5 | dl | Neito Rypsiöljyä™ |
| 100 | g | pekonia |
| 1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutiota (á 200 g) |
| 2 | rs | isoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g) |
| 200 | g | vaaleaa kalaa, esim. siikaa |
| 100 | g | varsiselleriä kuutioina |
| 1 | pss | Apetit Maalaiskasviksia (á 300 g) |
| 250 | g | tomaattimurskaa |
| 2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna | |
| 1 | rkl | paprikajauhetta |
| 0,5 | tl | valkopippuria |
| 0,5 | tl | cayennepippuria |
| (suolaa) | ||
| 1 | pss | sahramia (0,5 g) |
| 1 | persiljanippu hienonnettuna | |
| 1 | korianterinippu hienonnettuna | |
| 6 | dl | kalalientä |
| 10 | tippaa tabascoa |
Valmistusohjeet
1. Kuullota pekonia, sipulikuutioita ja varsiselleriä kasviöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää kasvissekoitus, tomaattimurska ja valkosipuli. Sekoita hyvin. Kaada päälle kalaliemi ja keitä noin varttitunti.
2. Lisää mausteet ja kalakuutiot liemeen. Keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut, simpukat, hienonnettu persilja, korianteri ja tabascoa.
Jaa
Facebook
LinkedIn
Sähköposti