Resepti

Kreolin Gumbo (Cajun)

Arvio: 2.6 / 5

Mehevä ja mausteinen pata meren herkuista.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Gluteeniton
Kreolin Gumbo (Cajun)

Ainekset

0,5dlNeito Rypsiöljyä™
100gpekonia
1pssApetit Kotimainen Sipulikuutiota (á 200 g)
2rsisoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g)
200gvaaleaa kalaa, esim. siikaa
100gvarsiselleriä kuutioina
1pssApetit Maalaiskasviksia (á 300 g)
250gtomaattimurskaa
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
1rklpaprikajauhetta
0,5tlvalkopippuria
0,5tlcayennepippuria
(suolaa)
1psssahramia (0,5 g)
1persiljanippu hienonnettuna
1korianterinippu hienonnettuna
6dlkalalientä
10tippaa tabascoa

Valmistusohjeet

1. Kuullota pekonia, sipulikuutioita ja varsiselleriä kasviöljyssä noin 5 minuuttia. Lisää kasvissekoitus, tomaattimurska ja valkosipuli. Sekoita hyvin. Kaada päälle kalaliemi ja keitä noin varttitunti.

2. Lisää mausteet ja kalakuutiot liemeen. Keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi katkaravut, simpukat, hienonnettu persilja, korianteri ja tabascoa.