Resepti

Kuohkea kasvissosekeitto & mantelipaahdetut leipäkolmiot

Arvio: 3.5 / 5

Juhlava keitto maitohatulla ja rapsakat leipäkolmiot.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Kuohkea kasvissosekeitto & mantelipaahdetut leipäkolmiot

Ainekset

Leipäkolmiot
4kplkokojyväleipäviipaletta
30gmargariinia
2rklmantelirouhetta
Keitto
2pktApetit Kasvissosekeittoa
0,5tljauhettua muskottipähkinää
0,5tlpippuriseosta
0,5dlkasvirasvavalmistetta
1dlrasvatonta maitoa

Valmistusohjeet

1. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi. Sekoita pehmeä voi ja mantelirouhe tai -jauhe. Sivele seos leiville. Paahda juuri ennen tarjoilua uunin grillitoiminolla tai kuumassa uunissa rapeiksi. Leikkaa kolmioiksi.

2. Sulata sosekeitto huoneenlämmössä. Sulattaminen nopeuttaa kuumentamista. Pane keitto kattilaan, lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi silloin tällöin sekoittaen. Lisää kerma. Kuumenna rasvaton maito kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Jaa keitto lämmitettyihin kuppeihin ja pyyhkäise annoksiin maitohattu pinnalle. Tarjoa leipäkolmioiden kanssa.