Resepti
Kuohkea kasvissosekeitto & mantelipaahdetut leipäkolmiot
Arvio: 3.5 / 5
Juhlava keitto maitohatulla ja rapsakat leipäkolmiot.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
Leipäkolmiot | ||
---|---|---|
4 | kpl | kokojyväleipäviipaletta |
30 | g | margariinia |
2 | rkl | mantelirouhetta |
Keitto | ||
2 | pkt | Apetit Kasvissosekeittoa |
0,5 | tl | jauhettua muskottipähkinää |
0,5 | tl | pippuriseosta |
0,5 | dl | kasvirasvavalmistetta |
1 | dl | rasvatonta maitoa |
Valmistusohjeet
1. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi. Sekoita pehmeä voi ja mantelirouhe tai -jauhe. Sivele seos leiville. Paahda juuri ennen tarjoilua uunin grillitoiminolla tai kuumassa uunissa rapeiksi. Leikkaa kolmioiksi.
2. Sulata sosekeitto huoneenlämmössä. Sulattaminen nopeuttaa kuumentamista. Pane keitto kattilaan, lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi silloin tällöin sekoittaen. Lisää kerma. Kuumenna rasvaton maito kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Jaa keitto lämmitettyihin kuppeihin ja pyyhkäise annoksiin maitohattu pinnalle. Tarjoa leipäkolmioiden kanssa.