Resepti
Kurpitsasosekeitto
Arvio: 3.2 / 5
Kuuma myskikurpitsakeitto on pehmennetty maukkaalla tuorejuustolla.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | rkl | Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä |
2 | dl | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
300 | g | myskikurpitsaa kuorittuna ja kuutioituna |
ripaus timjamia | ||
2 | valkosipulinkynttä viipaloituna | |
7 | dl | vettä |
0,5 | pkt | sulatejuustoa |
0,5 | tl | suolaa |
ripaus mustapippuria | ||
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
leipää |
Valmistusohjeet
1. Kuullota sipulikuutiot isossa kattilassa kasviöljyssä. Lisää kurpitsakuutiot ja valkosipuli. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
2. Kaada päälle vesi, vähennä lämpöä ja keitä seosta hiljalleen 45 minuuttia.
3. Soseuta keitto sauvasekoittajalla. Mausta ja kuutioi joukkoon sulatejuusto. Hauduta kannen alla 10 minuuttia, ohenna tarvittaessa vedellä ja tarjoa leivän kera.