Resepti

Kurpitsasosekeitto

Arvio: 3.2 / 5

Kuuma myskikurpitsakeitto on pehmennetty maukkaalla tuorejuustolla.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Kurpitsasosekeitto

Ainekset

2rklApetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljyä
2dlApetit Kotimainen Sipulikuutioita
300gmyskikurpitsaa kuorittuna ja kuutioituna
ripaus timjamia
2valkosipulinkynttä viipaloituna
7dlvettä
0,5pktsulatejuustoa
0,5tlsuolaa
ripaus mustapippuria
Tarjoiluun
leipää

Valmistusohjeet

1. Kuullota sipulikuutiot isossa kattilassa kasviöljyssä. Lisää kurpitsakuutiot ja valkosipuli. Jatka kuullottamista muutama minuutti.

2. Kaada päälle vesi, vähennä lämpöä ja keitä seosta hiljalleen 45 minuuttia.

3. Soseuta keitto sauvasekoittajalla. Mausta ja kuutioi joukkoon sulatejuusto. Hauduta kannen alla 10 minuuttia, ohenna tarvittaessa vedellä ja tarjoa leivän kera.