Resepti
Lämmin mozzarellasalaatti
Tomaatti on terveellisimmillään kuumennettuna. Nauti se keveästi salaatissa.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | rkl | oliiviöljyä |
1 | pss | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita (á 200 g) |
2 | valkosipulinkynttä | |
250 | g | tomaattimurskaa |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
1 | tl | sokeria |
2 | tl | valkoista balsamicoa |
1 | pss | Apetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä (á 200g) |
2 | mozzarellajuustopalloa (200–300 g) | |
3 | rkl | rucolaa tai tuoretta basilikaa |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
4 | vaaleaa, kuitupitoista leipäviipaletta |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna kasviöljy paistinpannulla. Lisää sipulikuutiot ja kuullota ne kypsiksi keskilämmöllä. Hienonna pannulle valkosipulin kynnet. Lisää tomaattimurska.
2. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja balsamicolla. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon herneet. Kuumenna.
3. Kaada seos tarjoilulautaselle ja leikkaa tai revi päälle mozzarellat. Viimeistele rucolalla ja/tai basilikalla ja tarjoa tuoreen leivän kera.