Resepti
Lihakeitto
Arvio: 4.3 / 5
Perinteinen, edullisemmasta lihasta valmistettava lihakeitto vaatii keittoaikaa, mutta aktiivinen kokkausaika jää lyhyeksi, kun oikaiset käyttämällä kasviksina kotimaisia juureksia.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | l | lihalientä |
600 | g | naudan rintaa |
1 | laakerinlehti | |
5 | maustepippuria | |
1 | pss | Apetit Peruna & Uunijuureksia (750 g) |
1 | prk | smetanaa (120 g) |
Valmistusohjeet
1. Kiehauta lihaliemi kattilassa. Nosta liha kattilaan. Lisää mausteet ja keitä lihaa hiljaa poreillen kannen alla noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha on aivan kypsää. Nosta liha kattilasta. Siivilöi liemi. Lisää juurekset. Poista lihasta kalvot ja jänteet halutessasi ja paloittele liha kattilaan. Keitä seosta noin 15 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Vaahdota smetana kevyesti vispaten ja tarjoa se keiton kera.