Resepti
Lohiburgerit sienimajoneesilla & hölskykurkuilla
Arvio: 4 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
1 | pkt | Apetit Lohimurekepihvejä (à 240g) |
2 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
4 | kpl | hampurilaissämpylää |
salaatinlehtiä | ||
Sienimajoneesi: | ||
---|---|---|
4 | dl | tuoreita sieniä, esimerkiksi kantarelleja |
2,5 | dl | majoneesia |
1 | rkl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
1 | rkl | sitruunan mehua |
Hölskykurkut: | ||
1 | kpl | avomaankurkku |
1 | rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
0,5 | rkl | sokeria |
0,5 | tl | suolaa |
1 | rkl | väkiviinaetikkaa |
Valmistusohjeet
1. Paista Lohimurekepihvit molemmin puolin rapeiksi öljyssä pannulla. Kuumenna hampurilaissämpylät pannulla tai grillissä ja täytä ne sienimajoneesilla, salaatilla, Lohimurekepihveillä ja hölskykurkuilla.
2. Sienimajoneesi: Putsaa sienet ja paista niitä kuumalla pannulla, kunnes enin kosteus on poistunut. Anna jäähtyä ja hienonna. Sekoita sienet majoneesin joukkoon ja mausta timjamilla ja sitruunamehulla.
3. Hölskykurkut: Leikkaa avomaankurkku ohuiksi siivuiksi. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen astiaan ja hölskytä voimakkaasti. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.