Resepti
Lohta appelsiinikastikkeessa
Arvio: 3.4 / 5
Appelsiinikastikkeessa haudutettua pehmeän hunajaista kirjolohta. Riisiä lisukkeeksi.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 2 annosta

Ainekset
300 | g | kirjolohta |
3 | rkl | Neito Apetit Puristettu Rypsi- & rapsiöljyä |
1 | rkl | hunajaa |
1 | tl | suolaa |
Kastike: | ||
---|---|---|
0,75 | dl | appelsiinista puristettua mehua |
0,5 | tl | appelsiinikuoriraastetta |
1 | tl | kalafondia |
0,5 | tl | maissitärkkelystä |
1 | tl | mustapippurirouhetta |
Tarjoiluun: | ||
1 | pss | Apetit Parsakaalia höyrytettynä (á 200 g) |
1 | rkl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi- &rapsiöljyä |
2 | punaista chiliä suikaloituna | |
2 | annosta riisiä keitettynä |
Valmistusohjeet
1. Leikkaa lohesta kaksi nahatonta annospalaa. Paista lohipaloja pinnoitetulla pannulla kasviöljytilkassa miedolla lämmöllä 4 minuuttia per puoli. Sipaise kalapaloille hunajaa ja mausta suolalla.
2. Sekoita kastikkekeen ainekset kulhossa. Kaada liemi pannulle. Hauduta hiljaa poreillen pari minuuttia.
3. Höyrytä parsakaali kypsäksi. Sekoita joukkoon rypsiöljy ja chili. Tarjoile riisin kera.