Resepti
Maissi-perunachowder
Arvio: 3.3 / 5
Tästä annoksesta riittää ruokaa neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 8
Ainekset
6 | kpl | Siivua pekonia |
4 | kpl | Valkosipulinkynttä |
1 | pss | Apetit Kotimainen sipulikuutioita (à 200g) |
2 | pss | Apetit Peruna- ja keittokasviksia (á 750 g) |
1 | l | Kana- tai kasvislientä |
2 | pss | Apetit Maissia (á 200 g) |
4 | dl | Ruokakermaa |
3 | rkl | Tuoretta timjamia hienonnettuna |
0,5 | kpl | Sitruunan mehu |
g | Suolaa | |
g | Mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Hienonna pekonit.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Ruskista pekonit kattilassa.
4. Lisää sipulikuutiot ja paista niitä pekonin rasvassa viiden minuutin ajan.
5. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki.
6. Lisää kattilaan peruna- ja keittokasvikset sekä liemi.
7. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedosti poreillen 10 minuuttia.
8. Lisää kattilaan maissit ja ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi. Lisää tarvittaessa vettä, mutta keitto saa olla melko sakeaa.
9. Mausta chowder hienonnetulla tuoreella timjamilla, sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla.