Resepti

Maissi-perunachowder

Arvio: 3.3 / 5

Tästä annoksesta riittää ruokaa neljälle hengelle kahdeksi päiväksi.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 8

Laktoositon Vähälaktoosinen Gluteeniton
Maissi-perunachowder

Ainekset

6kplSiivua pekonia
4kplValkosipulinkynttä
1pssApetit Kotimainen sipulikuutioita (à 200g)
2pssApetit Peruna- ja keittokasviksia (á 750 g)
1lKana- tai kasvislientä
2pssApetit Maissia (á 200 g)
4dlRuokakermaa
3rklTuoretta timjamia hienonnettuna
0,5kplSitruunan mehu
gSuolaa
gMustapippuria

Valmistusohjeet

1. Hienonna pekonit.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Ruskista pekonit kattilassa.

4. Lisää sipulikuutiot ja paista niitä pekonin rasvassa viiden minuutin ajan.

5. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki.

6. Lisää kattilaan peruna- ja keittokasvikset sekä liemi.

7. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedosti poreillen 10 minuuttia.

8. Lisää kattilaan maissit ja ruokakerma, kuumenna kiehuvaksi. Lisää tarvittaessa vettä, mutta keitto saa olla melko sakeaa.

9. Mausta chowder hienonnetulla tuoreella timjamilla, sitruunan mehulla, suolalla ja mustapippurilla.