Resepti

Mustikkapiirakka pullapohjalla

Arvio: 3.7 / 5

Monen mielestä mustikkapiirakkaan kuuluu ehdottomasti pullataikina.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 9 annosta

Vähälaktoosinen Maidoton
Mustikkapiirakka pullapohjalla

Ainekset

2,5dlmaitoa tai omenamehua
0,5kananmuna
0,5pala hiivaa (à 50 g)
0,75dlsokeria
1tlkardemummaa
0,75tlsuolaa
7dlvehnäjauhoja
0,75dlNeito Rypsiöljyä™
600gsuomalaista pakastemustikkaa
0,5dlperunajauhoa
0,75dlsokeria
Voiteluun;
0,5kananmunaa
Päälle:
2rklsokeria

Valmistusohjeet

1. Kuumenna maito tai omenamehu kädenlämpöiseksi. Riko kananmuna lasiin ja käytä puolet siitä taikinaan. Jätä loppu voiteluun.

2. Sekoita kulhossa kädenlämpöinen maito, ½ kananmunaa, hiiva, sokeri, kardemumma ja suola keskenään. Alusta joukkoon reilu puolet jauhoista.

3. Lisää kasviöljy ja alusta taikinaan loput jauhot. Anna taikinan kohota tuorekelmulla suojatussa kulhossa noin 20 minuuttia.

4. Ripottele työtasolle vehnäjauhoja ja kauli taikinasta uunipellin kokoinen taikinalevy. Kiepauta taikinalevy kaulimen ympärille ja nosta leivinpaperilla suojatulle uunipannulle. Nosta reunoja ja painele ne pellin reunoille.

5. Sekoita keskenään mustikat, perunajauho ja sokeri. Sipaise reunat kananmunalla ja kaada täyte piiraspohjalle.

6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele kuumalle piirakalle sokeria.

8. Vinkki! Voit paistaa pellillisen piirasta tai leipoa kolme pienempää piirasta. Jos et halua käyttää perunajauhoja, voit korvata ne 1 1/2 dl:lla hillosokeria, jonka pektiini sitoo täytettä. Mikäli pullataikina tuntuu työläältä, osta levyinä myytävää pakastepullataikinaa. Kolmesta levystä saat piirasvuokaan sopivan pohjan. Täytettä riittää kolmannes.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!