Resepti

Napoleonin leivokset

Makeaa ja puolukan kirpakkaa samassa, rapeassa ja lehtevässä leivoksessa - moni ei voi vastustaa!

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 16 annosta

Napoleonin leivokset

Ainekset

1prklehtitaikinalevyjä (á 400 g)
Täytteen vaniljakiisseli
2,5dlmaitoa
0,5dlsokeria
1keltuainen
2rklMaizenaa
30gvoita tai margariinia
2tlvaniljasokeria
Lisäksi täytteeseen
3dlvispikermaa
200gsuomalaisia pakastepuolukoita
Kuorrutus
1dltomusokeria
3tlsitruunamehua
(pinkkiä elintarvikeväriä)

Valmistusohjeet

1. Paista viotaikinalevyt sellaisenaan leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes levyt ovat lehteviä ja vaaleanruskeita. Jäähdytä.

2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kiisseliä varten maito, sokeri, keltuainen ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä minuutti ja nosta kattila liedeltä.

3. Sekoita joukkoon rasva ja vaniljasokeri. tai vaniljatangon raavittu sisusta. Jäädytä kiisseli.

4. Vaahdota vispikerma ja sekoita se jäähtyneen vaniljakastikkeen joukkoon.

5. Sekoita kuorrutuksen aineet. Käytä varovasti elintarvikeväriä, jotta saat hempeän lopputuloksen.

6. Leikkaa taikinapohjat halki ja kolmeen palaan. Kokoa paloista, kerma-vaniljakastikeseoksesta sekä puolukoista leivokset. Aseta päällimmäiseksi pala paistettua voitaikinaa ja sipaise sille kuorrutetta. Viimeistele annokset lisäpuolukoilla.

7. Sekoita kuorrutuksen aineet. Käytä varovasti elintarvikeväriä, jotta saat hempeän lopputuloksen.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!