Resepti
Pellillinen omena- tai päärynäpiirasta
Valmista mehevä hedelmäinen peltipiirakka vaikka yllätysvieraille!
Valmistusaika:
Annosmäärä: 20 palaa
Ainekset
Taikina | ||
---|---|---|
5 | kpl | kananmunaa |
3 | dl | sokeria |
3 | dl | piimää |
1,5 | dl | Neito-rypsiöljyä |
1,5 | dl | kaurahiutaleita |
5 | dl | vehnäjauhoja |
2 | dl | täysjyvävehnäjauhoja |
2,5 | tl | soodaa |
0,75 | tl | suolaa |
Täyte | ||
1 | kg | omenaa tai päärynää kuutioituna |
1,5 | dl | sokeria |
1 | rkl | kanelia |
(1 dl mantelirouhetta) |
Valmistusohjeet
1. Vuoraa uunipannu leivinpaperiarkilla.
2. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa.
3. Levitä taikina uunipannulle paperin päälle.
4. Sekoita kulhossa keskenään päärynäkuutiot, sokeri ja kaneli.
5. Jaa seos taikinalle ja halutessasi ripottele päälle mantelirouhe.
6. Paista piirasta 200 - asteisen uunin keskitasolla puolisen tuntia.