Resepti

Pellillinen omena- tai päärynäpiirasta

Valmista mehevä hedelmäinen peltipiirakka vaikka yllätysvieraille!

Valmistusaika:

Annosmäärä: 20 palaa

Pellillinen omena- tai päärynäpiirasta

Ainekset

Taikina
5kplkananmunaa
3dlsokeria
3dlpiimää
1,5dlNeito-rypsiöljyä
1,5dlkaurahiutaleita
5dlvehnäjauhoja
2dltäysjyvävehnäjauhoja
2,5tlsoodaa
0,75tlsuolaa
Täyte
1kgomenaa tai päärynää kuutioituna
1,5dlsokeria
1rklkanelia
(1 dl mantelirouhetta)

Valmistusohjeet

1. Vuoraa uunipannu leivinpaperiarkilla.

2. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa.

3. Levitä taikina uunipannulle paperin päälle.

4. Sekoita kulhossa keskenään päärynäkuutiot, sokeri ja kaneli.

5. Jaa seos taikinalle ja halutessasi ripottele päälle mantelirouhe.

6. Paista piirasta 200 - asteisen uunin keskitasolla puolisen tuntia.