Resepti
Pinaattimuhennos luomupinaatista
Vaalea kala, miedon makea palsternakka ja mehevä pinaattimuhennos on ruoka, joka sopii arkeen ja juhlaan ja maistuu lapsillekin. Halutessasi voit valmistaa tämän ruuan Apetit Kotimainen Luomu Pinaatista.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | rkl | voita |
3 | rkl | vehnäjauhoja |
3 | dl | maitoa |
0,5 | pss | Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | muskottipähkinää |
Tarkoiluun: | ||
---|---|---|
1 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
3 | palsternakkaa | |
500 | g | vaaleaa kalaa, esim. turskaa |
Valmistusohjeet
1. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja kypsennä seosta keskilämmöllä, kunnes seos sakenee. Älä ruskista seosta.
2. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon osa maidosta. Sekoita vispilällä. Lisää loppu maito ja keitä seosta hiljalleen viitisen minuuttia sitä samalla puulastalla sekoitellen.
3. Sulata joukkoon pinaatti ja kuumenna. Lisää mausteet ja tarjoa paistetun kalan, keitettyjen kananmunien ja kypsien palsternakkojen kanssa.