Resepti

Porkkanafudge

Kauniin toffeen väriset fudget sisältävät porkkanaa ja talvisia mausteita. Tee kuutioiksi leikattava seos tai jätä notkeammaksi ja käytä porkkanakakun kuorruttamiseen.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 12 annosta

Porkkanafudge

Ainekset

0,5pssApetit Pikkuporkkanaa
1tlkmakeutettua kondensoitua maitoa
1dlfariinisokeria
500gvalkoista suklaata
1tljauhettua kanelia
1tljauhettua kardemummaa
1tljauhettua muskottipähkinää
Tarjoiluun:
tomusokeria

Valmistusohjeet

1. Vuoraa leipävuoka sisältä alumiinifoliolla.

2. Kuumenna porkkaa mikroaaltouunissa viitisen minuuttia. Siirrä porkkanat ja kondensoitu maito tehosekoittajaan ja jauha sileäksi seokseksi. Siirrä seos ja fariinisokeri kattilaan. Keitä hiljalleen keskilämmöllä, seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa.

3. Sulata mikroaaltouunissa valkosuklaa pienissä jaksoissa. Sekoita välillä, jotta havaitset, milloin suklaa on sulanut.

4. Kaada suklaasula porkkanaseokseen, mausta ja kaada folioituun vuokaan.

5. Nosta jääkaappiin seuraavaan päivään. Nosta fudge huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kuin leikkaat sen kuutioiksi. Puuteroi palat tomusokerilla aseteltuasi ne tarjoiluvadille.

7. Vinkki! Jos jätätt fudgesta pois fariinisokerin ja 100 g valkosuklaata, saat ihanan notkean tahnan, jota voit käyttää porkkanakakun kuorruttamiseen.