Resepti
Porsaan filee sinappi-sipulikuorrutettuna
Arvio: 5 / 5
Kotimaisista uunijuureksista ja porsaan fileestä saat helposti herkullisen ja näyttävä tarjottavan viikonloppuun ja juhlaan.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
1 | pss | Apetit Peruna & Uunijuureksia (à 750g) |
1 | tl | suolaa |
2 | tl | timjamia |
800 | g | porsaan ulkofileetä |
0,25 | tl | mustapippuria |
1 | rkl | laktoositonta margariinia tai voita |
1 | rkl | Neito™ Rypsiöljyä |
2 | rkl | sinappia |
1 | dl | paahdettua sipulirouhetta |
1 | dl | tuoretta persiljaa hienonnettuna |
Valmistusohjeet
1. Kaada juuressekoitus uunivuokaan, mausta suolalla (1 tl) sekä timjamilla (1 tl) ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta porsaan filee suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna rasva ja kasviöljy paistinpannulla ja paista lihan pinta nopeasti kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja paina lihaan paistolämpömittari. Kypsennä 140-asteisessa uunissa mehukkaan kypsäksi, kunnes sisälämpö on 68 astetta.
2. Sivele kypsän fileen pintaan sinappi ja ripottele päälle persiljaa sekä sipulia. Leikkaa filee siivuiksi ja tarjoile juuresten kera.