Resepti

Porsaan filee sinappi-sipulikuorrutettuna

Arvio: 5 / 5

Kotimaisista uunijuureksista ja porsaan fileestä saat helposti herkullisen ja näyttävä tarjottavan viikonloppuun ja juhlaan.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 6 annosta

Laktoositon Gluteeniton
Porsaan filee sinappi-sipulikuorrutettuna

Ainekset

1pssApetit Peruna & Uunijuureksia (à 750g)
1tlsuolaa
2tltimjamia
800gporsaan ulkofileetä
0,25tlmustapippuria
1rkllaktoositonta margariinia tai voita
1rklNeito™ Rypsiöljyä
2rklsinappia
1dlpaahdettua sipulirouhetta
1dltuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

1. Kaada juuressekoitus uunivuokaan, mausta suolalla (1 tl) sekä timjamilla (1 tl) ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta porsaan filee suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna rasva ja kasviöljy paistinpannulla ja paista lihan pinta nopeasti kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja paina lihaan paistolämpömittari. Kypsennä 140-asteisessa uunissa mehukkaan kypsäksi, kunnes sisälämpö on 68 astetta.

2. Sivele kypsän fileen pintaan sinappi ja ripottele päälle persiljaa sekä sipulia. Leikkaa filee siivuiksi ja tarjoile juuresten kera.