Resepti
Suklaakakku
Arvio: 5 / 5
Valmistusaika:
Annosmäärä: 8
Ainekset
Kakkuvuoan jauhottamiseen | ||
---|---|---|
Apetit Rypsiöljyä | ||
Korppujauhoa | ||
Kakku | ||
4 | dl | Vehnäjauhoja |
2,5 | dl | Sokeria |
0,75 | dl | Kaakaojauhetta |
1 | rkl | Vaniljasokeria |
1 | tl | Ruokasoodaa |
0,75 | tl | Suolaa |
2,5 | dl | Vettä |
1 | dl | Apetit Rypsiöljyä |
1 | rkl | Valkoviinietikkaa |
Valmistusohjeet
1. Öljyä ja jauhota n. 24-senttinen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteet. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
4. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kumoamista. Anna jäähtyä.
5. Voit koristella kakun esimerkiksi kaakaojauheella, tomusokerilla, marjoilla tai pähkinöillä.