Resepti

Thai kasvis-katkarapukeitto

Arvio: 3.8 / 5

Makeaa ja tulista, äyriäisiä ja kasviksia, pannun kautta keittoon – siitä syntyy helposti thairuoka, joka viimeistellään rouheilla pähkinöillä.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton
Thai kasvis-katkarapukeitto

Ainekset

1rklNeito Rypsiöljyä™
1pssApetit Maalaiskasviksia
1pssApetit Herne-maissi-porkkana
1kalaliemikuutio
7dlvettä
0,5dlmakeaa ja vahvaa chilikastiketta
1dlvalutettua kurpitsasalaattia tai kurpitsapikkelsiä
0,5rskatkarapuja (à 170 g)
1rklsoijakastiketta
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
0,5dlpaahdettuja suolapähkinöitä rouhittuna

Valmistusohjeet

1. Kuumenna kasviöljy ja lisää kasvikset. Kuumenna kasvikset niitä koko ajan sekoitellen. Lisää murennettu kalaliemikuutio, vesi, chilikastike ja valutetut kurpitsakuutiot. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Lisää katkaravut ilman lientä. Kiehauta, tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Ripottele pähkinärouhe pinnalle.

2. Vinkki! Käytä paahdettujen suolapähkinöiden tilalla paahdetuja, rouhittuja manteleita.