Resepti
Thai kasvis-katkarapukeitto
Arvio: 3.8 / 5
Makeaa ja tulista, äyriäisiä ja kasviksia, pannun kautta keittoon – siitä syntyy helposti thairuoka, joka viimeistellään rouheilla pähkinöillä.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
1 | pss | Apetit Maalaiskasviksia |
1 | pss | Apetit Herne-maissi-porkkana |
1 | kalaliemikuutio | |
7 | dl | vettä |
0,5 | dl | makeaa ja vahvaa chilikastiketta |
1 | dl | valutettua kurpitsasalaattia tai kurpitsapikkelsiä |
0,5 | rs | katkarapuja (à 170 g) |
1 | rkl | soijakastiketta |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | rouhittua mustapippuria |
0,5 | dl | paahdettuja suolapähkinöitä rouhittuna |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna kasviöljy ja lisää kasvikset. Kuumenna kasvikset niitä koko ajan sekoitellen. Lisää murennettu kalaliemikuutio, vesi, chilikastike ja valutetut kurpitsakuutiot. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Lisää katkaravut ilman lientä. Kiehauta, tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Ripottele pähkinärouhe pinnalle.
2. Vinkki! Käytä paahdettujen suolapähkinöiden tilalla paahdetuja, rouhittuja manteleita.