Resepti
Tunisialainen kalakeitto
Arvio: 3 / 5
Tunisialaisen ruuan perusta on kalassa ja jännittävissä mausteissa. Tämä kalakeitto valmistuu vaivatta ja nopeasti.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
| 400 | g | pakasteseitiä |
| 1 | pss | Apetit Maalaiskasviksia (300 g) |
| 1 | rkl | Apetit Neito Puristettu pehmeä ja hieno rypsi- & rapsiöljyä |
| 1 | kpl | kalaliemikuutio |
| 7 | dl | vettä |
| 4 | valkosipulinkynttä silputtuna | |
| 0,25 | tl | sahramia |
| 0,25 | tl | kanelia |
| 0,5 | tl | jeeraa (juustokuminaa) |
| 1 | rkl | chilitahnaa tai punaista currytahnaa |
| 1 | tl | suolaa |
| Tarjoiluun | ||
|---|---|---|
| 1 | kpl | keskikokoinen tomaatti |
| 1 | dl | Apetit Sipulikuutioita |
| 0,5 | dl | sitruunan mehua |
Valmistusohjeet
1. Paloittele kalafileet ja mausta ne suolalla. Pikapaista kasvikset wokissa tai paistokasarissa kasviöljyssä. Murenna kalaliemikuutio joukkoon, lisää vesi, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Keitä 5 minuuttia.
2. Lisää kalapalat, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5 minuuttia kannen alla. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi, lisää puolisulaneet sipulikuutiot ja sitruunan mehu joukkoon. Tarjoa keiton kanssa.
3. Reseptissä voi käyttää pakasteseidin sijasta myös kuha- tai ahvenfileetä.
Jaa
Facebook
LinkedIn
Sähköposti