Resepti

Tunisialainen kalakeitto

Arvio: 3 / 5

Tunisialaisen ruuan perusta on kalassa ja jännittävissä mausteissa. Tämä kalakeitto valmistuu vaivatta ja nopeasti.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Tunisialainen kalakeitto

Ainekset

400gpakasteseitiä
1pssApetit Maalaiskasviksia (300 g)
1rklNeito Rypsiöljyä™
1kplkalaliemikuutio
7dlvettä
4valkosipulinkynttä silputtuna
0,25tlsahramia
0,25tlkanelia
0,5tljeeraa (juustokuminaa)
1rklchilitahnaa tai punaista currytahnaa
1tlsuolaa
Tarjoiluun
1kplkeskikokoinen tomaatti
1dlApetit Sipulikuutioita
0,5dlsitruunan mehua

Valmistusohjeet

1. Paloittele kalafileet ja mausta ne suolalla. Pikapaista kasvikset wokissa tai paistokasarissa kasviöljyssä. Murenna kalaliemikuutio joukkoon, lisää vesi, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Keitä 5 minuuttia.

2. Lisää kalapalat, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5 minuuttia kannen alla. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi, lisää puolisulaneet sipulikuutiot ja sitruunan mehu joukkoon. Tarjoa keiton kanssa.

3. Reseptissä voi käyttää pakasteseidin sijasta myös kuha- tai ahvenfileetä.