Resepti
Tunisialainen kalakeitto
Arvio: 3 / 5
Tunisialaisen ruuan perusta on kalassa ja jännittävissä mausteissa. Tämä kalakeitto valmistuu vaivatta ja nopeasti.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
400 | g | pakasteseitiä |
1 | pss | Apetit Maalaiskasviksia (300 g) |
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
1 | kpl | kalaliemikuutio |
7 | dl | vettä |
4 | valkosipulinkynttä silputtuna | |
0,25 | tl | sahramia |
0,25 | tl | kanelia |
0,5 | tl | jeeraa (juustokuminaa) |
1 | rkl | chilitahnaa tai punaista currytahnaa |
1 | tl | suolaa |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
1 | kpl | keskikokoinen tomaatti |
1 | dl | Apetit Sipulikuutioita |
0,5 | dl | sitruunan mehua |
Valmistusohjeet
1. Paloittele kalafileet ja mausta ne suolalla. Pikapaista kasvikset wokissa tai paistokasarissa kasviöljyssä. Murenna kalaliemikuutio joukkoon, lisää vesi, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Keitä 5 minuuttia.
2. Lisää kalapalat, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 5 minuuttia kannen alla. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi, lisää puolisulaneet sipulikuutiot ja sitruunan mehu joukkoon. Tarjoa keiton kanssa.
3. Reseptissä voi käyttää pakasteseidin sijasta myös kuha- tai ahvenfileetä.