Resepti

Vähemmän hävikkiä kasvissosekeitto

Ole luova, tyhjennä jääkaappia jämistä ja vähennä hävikkiä! Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti julkaisee vuoden mittaan ruokahävikin vähentämiseen suunnattuja reseptejä, joissa ruoka-ainesten käyttö on tavanomaisia reseptejä vapaampaa ja soveltavampaa.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 1-2

Laktoositon Vähälaktoosinen Gluteeniton
Vähemmän hävikkiä kasvissosekeitto

Ainekset

5dlVettä
0,5pssApetit Kotimaisia Peruna&Uunijuureksia ( à 750 g)
1dlRuokakermaa
2tlSuolaa
kuivattuja tai tuoreita yrttejä mitä löydät kaapista
Lisukkeeksi
leivän kannikoita kuutioituna ja paahdettuna
Apetit Rypsiöljyä (à 500 ml)

Valmistusohjeet

1. Kiehauta vesi ja lisää noin puoli pussillista kasvissekoitusta joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia.

2. Soseuta keitto ja lisää ruokakerma. Kuumenna ja mausta.

3. Vinkki: Hyödynnä pussinpohjalle jääneet leivänkannikat. Revi tai leikkaa ne kuutioiksi ja paista öljyssä pannulla keiton lisukkeeksi. Tähän kelpaavat mainiosti jo hieman kuivuneetkin leivänpalat.