Resepti

Vähemmän hävikkiä - Leipäjuustokeitto

Ole luova, tyhjennä jääkaappiä jämistä ja vähennä hävikkiä! Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti julkaisee vuoden mittaan hävikin ruokahävikin vähentämiseen suunnattuja reseptejä, joissa ruokaainesten käyttö on tavanomaisia reseptejä vapaampaa ja soveltavampaa.

Valmistusaika: alle 30 minuuttia

Annosmäärä: 1-2

Laktoositon Vähälaktoosinen Gluteeniton
Vähemmän hävikkiä - Leipäjuustokeitto

Ainekset

5dlVettä
0,5pssApetit Kotimainen Peruna & Keittokasviksia (`a 750g)
2dlRuokakermaa
1tlSuolaa
0,5tlRosmariinia tai muita yrttejä mitä kaapista löytyy
100gLeipäjuustoa kuutioituna tai jokin muu juusto

Valmistusohjeet

1. Mittaa kattilaan vesi ja kiehauta.

2. Lisää keittokasvikset sekä kaappiin jääneitä yrttejä ja keitä

3. noin 15 minuuttia.

4. Soseuta keitto.

5. Lisää ruokakerma, suola sekä leipäjuustokuutiot tai vaikka fetajuustokuutioita.

6. Kuumenna keitto ja nauti.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!