Resepti

Vähemmän hävikkiä- Luomu kasvis-pinaattikiusaus

Ole luova, tyhjennä jääkaappia jämistä ja vähennä hävikkiä! Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti julkaisee vuoden mittaan ruokahävikin vähentämiseen suunnattuja reseptejä, joissa ruoka-ainesten käyttö on tavanomaisia reseptejä vapaampaa ja soveltavampaa.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 1-2

Laktoositon Vähälaktoosinen Gluteeniton
Vähemmän hävikkiä- Luomu kasvis-pinaattikiusaus

Ainekset

1pssApetit Luomu Kasvissuikaleita
Juureksia tai kasviksia
noin puoli pussia Apetit Kotimaista Luomu Pinaattia
2dlLuomu Ruokakermaa
1tlLuomu Kasvisliemijauhetta

Valmistusohjeet

1. Kaada jäiset kasvissuikaleet uunivuokaan, raasta jääkaappiin jääneet vihannekset ja lisää vuokaan.

2. Sekoita sulatetut pinaattipalat sekä kasvisliemijauhe ruokakerman joukkoon ja sekoita hyvin.

3. Kaada pinaatti-kerma kasvissuikaleiden päälle ja sekoita.

4. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.

5. Anna vetäytyä 5 minuuttia ennen ruokailua.

6. Vinkki: Käytä pakastimeen jäänyt pinaatti jogurttikastikkeeseen seuraavana päivänä.