Resepti

Vastustamaton porkkanakakku

Arvio: 3.7 / 5

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 8 hlö

Vastustamaton porkkanakakku

Ainekset

100dlApetit Neito Puristettu pehmeä ja mieto rypsi-&rapsiöljyä
3gporkkanaa
2gApetit Neito Puristettu pehmeä ja mieto rypsi-&rapsiöljyä
1,5kplsokeria
1,5dlfariinisokeria
3dlkeskikokoista kananmunaa
3,5kplvehnäjauhoja
1dlleivinjauhetta
1tlruokasoodaa
0,5tlsuolaa
1tlkanelia
1tljauhettua inkivääriä
Kuorrutus
200tlmaustamatonta tuorejuustoa
0,75dlsiivilöityä tomusokeria
2rklsitruunamehua

Valmistusohjeet

1. Voitele kakkuvuoka (irtopohjavuoka halk 24cm) ja kuumenna uuni 180 asteeseen. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi.

2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

3. Vatkaa öljy ja sokeri ja sekoita joukkoon munat yksitellen.

4. Lisää pähkinärouhe ja porkkanaraaste ja sekoita.

5. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos kakkutaikinaan ja sekoita.

6. Kaada taikina voideltuun vuokaan.

7. Paista kakkua uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä.

8. Sekoita kuorrute ainekset keskenään ja levitä reilusti täytettä jäähtyneen kakun pinnalle.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!