Resepti
Vastustamaton porkkanakakku
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 8 hlö
Ainekset
100 | g | saksanpähkinöitä |
3 | kpl | porkkanaa |
2 | dl | Neito-rypsiöljyä |
1,5 | dl | sokeria |
1,5 | dl | fariinisokeria |
3 | kpl | keskikokoista kananmunaa |
3,5 | dl | vehnäjauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
1 | tl | ruokasoodaa |
0,5 | tl | suolaa |
1 | tl | kanelia |
1 | tl | jauhettua inkivääriä |
Kuorrutus | ||
---|---|---|
200 | g | maustamatonta tuorejuustoa |
0,75 | dl | siivilöityä tomusokeria |
2 | rkl | sitruunamehua |
Valmistusohjeet
1. Voitele kakkuvuoka (irtopohjavuoka halk 24cm) ja kuumenna uuni 180 asteeseen. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi.
2. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
3. Vatkaa öljy ja sokeri ja sekoita joukkoon munat yksitellen.
4. Lisää pähkinärouhe ja porkkanaraaste ja sekoita.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos kakkutaikinaan ja sekoita.
6. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
7. Paista kakkua uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Sekoita kuorrute ainekset keskenään ja levitä reilusti täytettä jäähtyneen kakun pinnalle.