Apetit on Suomen merkittävin kasviöljyjen jalostaja ja rypsipuristeiden tuottaja. Öljykasvituotteet valmistetaan Kirkkonummella sijaitsevassa kasviöljypuristamossa. Öljykasvituotteiden päämarkkinat ovat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tunnetuimmat kuluttajatuotteet ovat Apetit Kotimainen rypsi- & rapsiöljyt ja Neito-rypsi-rapsiöljyt. Apetitin Öljykasvituotteet-liiketoiminnan asiakkaita ovat myös Food service -sektori, elintarviketeollisuus sekä rypsipuristeita käyttävä rehuteollisuus.
Monipuolinen, tuore ja mieto on hieno kuvaus rypsi-rapsiöljystä. Tämän lisäksi rypsiöljy sisältää paljon välttämättömiä Omega-3-rasvahappoja. Apetitin kaikki öljyt ovat korkealaatuisia ja Suomessa puristettuja.
Hyvinvointia rypsi-rapsiöljystäKirkkonummen Kantvikissa sijaitseva kasviöljypuristamomme on Suomen suurin. Täällä valmistetaan rypsi-rapsiöljyä mekaanisesti puristamalla siemeniä ja öljyä puhdistetaan fysikaalisesti raffinoimmalla. Meillä ei käytetä kemiallista valmistusta. Puristamon energiantarpeita täytetään omalla bioenergialaitoksella.
Tutustu Kantvikin kasviöljypuristamoonApetitin rypsin ja rapsin ostohinnat
Ravinto on aina kokonaisuus. Rypsi-rapsiöljyllä on kuitenkin runsaasti hyviä ominaisuuksia, miksi sen käyttöä kannattaa suosia.
Rypsi-rapsiöljy on jokaisen keittiön luottotuote. Monipuolisena se sopii lähes kaikkeen ruoanlaittoon, mutta joissain ruokalajeissa se suorastaan loistaa.
Apetitin kasvisruokamestarin vinkit:
Vähittäiskaupan Apetit- ja Neito-rypsiöljyt on aina puristettu vain kotimaisista öljykasveista.
Lue lisääAmmattikeittiöiden valikoimasta löytyy sekä kotimaista rypsiöljyä että EU-laatuista rapsiöljyjä Apetit-tuotemerkillä.
Tutustu tuotteisiinTarjoamme öljykasvituotteita teollisuudelle niin kaupan omina tuotemerkkeinä, irtoöljynä tankkiautossa kuin rypsi-rapsipuristeena ja rehuöljynä.
Lue lisääSuomessa viljellään molempia öljykasveja – sekä rypsiä että rapsia – johtuen maantieteellisestä sijainnistamme. Rypsin ja rapsin viljelyalat vaihtelevat vuosittain. Apetitin Kantvikin kasviöljypuristamolla puristetaan noin 90 % kaikesta Suomessa viljellystä rypsistä ja rapsista. Suomen ulkopuolella viljellään pääosin rapsia.
Rypsin- ja rapsinsiemenet ja niistä valmistettavat lopputuotteet ovat niin samankaltaisia rasvahappo- ja aminohappokoostumukseltaan, että marginaaliset erot häviävät eri lajikkeiden ja kasvuympäristön tuomaan vaihteluun. Tästä syystä siemeniä ei erotella lajeina, vaan Apetitilla erotellaan vain kotimainen öljykasvisiemen ja tuontiraaka-aine.
Apetitin kotimaisesta rypsin ja rapsin siemenestä puristettu öljy on nimeltään Apetit Kotimainen Rypsi- & rapsiöljy. Apetitin vähittäiskaupassa myytävä rypsi-rapsiöljy on aiemminkin puristettu 100-prosenttisesti kotimaisesta raaka-aineesta.
BlackGrain from Yellow Fields on Apetitin kehittämä uusi kasviproteiinivaihtoehto. Se valmistetaan olemassa olevasta raaka-aineesta, osittain rasvattomaksi puristetusta rypsinsiemenkakusta. Miedon makuinen ja erinomaiset ravintoarvot omaava BlackGrain tarjoaa elintarvikealalle uuden kotimaisen kasviproteiinivaihtoehdon, joka tukee kiertotalouden toteutumista sekä kestävien ja korkealaatuisten ruokaratkaisujen kehittämistä.
Rypsi-rapsiöljy on helppo ja kätevä vaihtoehto uppopaistamiseen, se tarjoaa uppopaistamiseen tasapainoisen ja miedon maun.
Lue lisääUppopaistamisen ja syväpaistöljyn vinkit suurkeittiöille.
Käyttövinkit syväpaistoöljyynNäin hävität oikeaoppisesti ruokaöljyt sekä niiden pakkaukset. Ruokaöljyä ei saa kaataa viemäriin.
Lue lisääRasvatahrat tekstiileissä saattavat aiheuttaa päänvaivaa, sillä ne harvoin lähtevät normaalissa konepesussa. Alla on vinkkejä rasvatahrojen puhdistamiseen.
Rasvatahra pitää pestä välittömästi. Veden korkea lämpötila ja tehokas pesuaine sekä mielellään tahran esikäsittely esim. sappisaippualla tai käsitiskiaineella ennen varsinaista pesua auttavat pääsemään parhaaseen lopputulokseen.