Apetit on Suomen merkittävin kasviöljyjen jalostaja ja rypsipuristeiden tuottaja. Öljykasvituotteet valmistetaan Kirkkonummella sijaitsevassa kasviöljypuristamossa. Öljykasvituotteiden päämarkkinat ovat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tunnetuimmat kuluttajatuotteet ovat Apetit- ja Neito-rypsiöljyt. Apetitin Öljykasvituotteet-liiketoiminnan asiakkaita ovat myös Food service -sektori, elintarviketeollisuus sekä rypsipuristeita käyttävä rehuteollisuus.

 

...
Monipuolinen, tuore ja mieto

Monipuolinen, tuore ja mieto on hieno kuvaus rypsiöljystä. Tämän lisäksi rypsiöljy sisältää paljon välttämättömiä Omega-3-rasvahappoja. Apetitin kaikki öljyt ovat korkealaatuisia ja Suomessa puristettuja.

Hyvinvointia rypsiöljystä
...
Kasviöljyjä Kirkkonummelta

Kirkkonummen Kantvikissa sijaitseva kasviöljypuristamomme on Suomen suurin. Täällä valmistetaan rypsiöljyä mekaanisesti puristamalla siemeniä ja öljyä puhdistetaan fysikaalisesti raffinoimmalla. Meillä ei käytetä kemiallista valmistusta. Puristamon energiantarpeita täytetään omalla bioenergialaitoksella.

Tutustu Kantvikin kasviöljypuristamoon
...
Yhteystiedot

Yhteystiedot: myynti ja markkinointi, öljykasvien hankinta ja toimitukset

Yhteystiedot

Viljelijälle

Apetitin rypsin ja rapsin ostohinnat 

 

Miksi rypsiöljyä?

Ravinto on aina kokonaisuus. Rypsiöljyllä on kuitenkin runsaasti hyviä ominaisuuksia, miksi sen käyttöä kannattaa suosia. 

 • Runsaasti terveydelle edullisia pehmeitä rasvoja.
 • Omega-3- ja omega-6-rasvahappoja ihanteellisessa suhteessa (1:2).
 • Tarvittavan päivittäisen määrän välttämättömiä rasvahappoja saa jo kahdesta ruokalusikallisesta rypsiöljyä.
 • Runsaasti E- vitamiinia.
 • Makuaineiden kantaja, eli tuo ruoan omat aromit esille.
 • Monikäyttöinen, voi korvata lähes minkä tahansa ruoassa käytettävän rasvan. Rypsiöljy sopii salaattikastikkeisiin, paistamiseen, leipomiseen ja kylmiin tai lämpimiin kastikkeisiin.
 • Sopii käytettäväksi kotitalouksissa, ammattikeittiöissä ja teollisissa tuotteissa.

Rypsiöljy on kotikokin paras kaveri

Rypsiöljy on jokaisen keittiön luottotuote. Monipuolisena se sopii lähes kaikkeen ruoanlaittoon, mutta joissain ruokalajeissa se suorastaan loistaa.

Apetitin kasvisruokamestarin vinkit:

 • Itse tehty majoneesi – helppoa ja raikasta!
 • Munkkien paisto
 • Pinaattipesto – maukas lisä ateriaan käden käänteessä
 • Rypsiöljy toimii erinomaisesti esimerkiksi salaatinkastikkeissa
 • Rypsiöljyllä voi myös korvata reseptissä olevan juoksevan tai sulatetun voin – määrä noin 80% voin määrästä

 

Tutustu tuotteisiin:

...
Apetit- ja Neito-rypsiöljyt vähittäiskaupassa

Vähittäiskaupan Apetit- ja Neito-rypsiöljyt on aina puristettu vain kotimaisista öljykasveista.

Lue lisää
...
Ammattikeittiöille

Ammattikeittiöiden valikoimasta löytyy sekä kotimaista rypsiöljyä että EU-laatuista rapsiöljyjä Apetit-tuotemerkillä. 

Tutustu tuotteisiin
...
Teollisuudelle

Tarjoamme öljykasvituotteita teollisuudelle niin kaupan omina tuotemerkkeinä, irtoöljynä tankkiautossa kuin rypsipuristeena ja rehuöljynä. 

Lue lisää

Rypsi- vai rapsiöljyä?

Suomessa viljellään molempia öljykasveja – sekä rypsiä että rapsia – johtuen maantieteellisestä sijainnistamme. Rypsin ja rapsin viljelyalat vaihtelevat vuosittain. Apetitin Kantvikin kasviöljypuristamolla puristetaan noin 90 % kaikesta Suomessa viljellystä rypsistä ja rapsista. Suomen ulkopuolella viljellään pääosin rapsia.

Rypsin- ja rapsinsiemenet ja niistä valmistettavat lopputuotteet ovat niin samankaltaisia rasvahappo- ja aminohappokoostumukseltaan, että marginaaliset erot häviävät eri lajikkeiden ja kasvuympäristön tuomaan vaihteluun. Tästä syystä siemeniä ei erotella lajeina, vaan Apetitilla erotellaan vain kotimainen öljykasvisiemen ja tuontiraaka-aine.

Rypsiöljy on Suomessa vakiintunut tuotenimi. Rypsin ja rapsin koostumuksien samankaltaisuuden ja alueellisten viljelyerojen vuoksi olemme nimenneet 100-prosenttisesti kotimaisen öljyn rypsiöljyksi ja täysin EU-alkuperää olevan öljyn rapsiöljyksi.

 

BlackGrain from Yellow Fields

BlackGrain from Yellow Fields on Apetitin kehittämä uusi kasviproteiinivaihtoehto. Se valmistetaan olemassa olevasta raaka-aineesta, osittain rasvattomaksi puristetusta rypsinsiemenkakusta. Miedon makuinen ja erinomaiset ravintoarvot omaava BlackGrain tarjoaa elintarvikealalle uuden kotimaisen kasviproteiinivaihtoehdon, joka tukee kiertotalouden toteutumista sekä kestävien ja korkealaatuisten ruokaratkaisujen kehittämistä.

Tutustu BlackGrainiin

 

Vinkkejä käyttöön ja öljyn oikeaoppiseen hävitykseen

...
Uppopaistaminen kotona

Rypsiöljy on helppo ja kätevä vaihtoehto uppopaistamiseen, se tarjoaa uppopaistamiseen tasapainoisen ja miedon maun.

Lue lisää
...
Syväpaistoöljyn käyttöohje suurkeittiöille

Uppopaistamisen ja syväpaistöljyn vinkit suurkeittiöille. 

Käyttövinkit syväpaistoöljyyn
...
Öljyn hävittäminen & pakkausten hävittäminen

Näin hävität oikeaoppisesti ruokaöljyt sekä niiden pakkaukset. Ruokaöljyä ei saa kaataa viemäriin.

Lue lisää

Öljytahrojen puhdistaminen vaatteista

Rasvatahrat tekstiileissä saattavat aiheuttaa päänvaivaa, sillä ne harvoin lähtevät normaalissa konepesussa. Alla on vinkkejä rasvatahrojen puhdistamiseen.

Rasvatahra pitää pestä välittömästi. Veden korkea lämpötila ja tehokas pesuaine sekä mielellään tahran esikäsittely esim. sappisaippualla tai käsitiskiaineella ennen varsinaista pesua auttavat pääsemään parhaaseen lopputulokseen.​

Näin poistat ruokaöljytahran:

 • Esikäsittele öljytahrat juuri ennen pesua nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tarhanpoistoaineella. Tahranpoistoaineen voi korvata esimerkiksi nestemäisellä käsitiskiaineella.
 • Pese tekstiili entsyymipitoisella pesuaineella korkeimmassa hoito-ohjeen sallimassa lämpötilassa.