Tuote

Apetit Kotimainen Luomu Pinaatti 150 g

Pakkaus: 150 g
GTIN: 6430104921576

Ainekset

pinaatti

Käyttöohje

KÄYTTÖOHJE: Lisää pinaattipalat jäisinä kiehuvaan keitto-, kastike-, tai muhennospohjaan. Voit lisätä pinaattipaloja myös kuuman perunasoseen tai pastan joukkoon. Sulatetulla pinaatilla voit maustaa esim. sämpylä- ja pannukakkutaikinat tai käyttää sitä piirakan täytteisiin. Tarvittaessa sulata pinaatti mikroaaltouunissa (800 W) puolella teholla 3 – 5 minuuttia.

Ravintosisältö

Ravintosisältö / 100g
Energia 60,00 kJ / 15,00 kcal
Rasva 0,30 g
- josta tyydyttyneitä 0,04 g
Hiilihydraatit 0,40 g
- josta sokereita 0,30 g
Proteiini 1,60 g
Suola 0,40 g
Ravintokuitu 1,30 g
Kotimainen runsaskuituinen
Päivitetty viimeksi: 22.05.2019
Apetit Kotimainen Luomu Pinaatti 150 g
Kotimainen runsaskuituinen

Pinaatti

Pinaatti on tummanvihreä ja pehmeälehtinen vihannes. Pinaatti sisältää paljon kalsiumia, rautaa, magnesiumia, fosforia, kaliumia, natriumia, sinkkiä, kuparia, mangaania, C-, B-, E- ja K-vitamiineja. Pinaattia on nimitetty vihannesten prinssiksi.

Pinaatti sopii monipuolisesti erilaisiin ruokiin. Pinaattia voi käyttää esimerkiksi keitoissa, salaateissa, muhennoksissa ja laatikoissa. Pinaatti tuo lisämakua myös ohukaisiin ja sämpylöihin. Pinaatti sopii mainiosti myös pastan kanssa.

Apetitin tuotevalikoimasta pinaatti löytyy hienonnettuna pakastettuna sekä valmiina pinaattikeittona. Apetit pinaattikeittoa on saatavilla kolmena erilaisena versiona - perinteisen pinaattikeiton lisäksi Apetit valmistaa laktoositonta pinaattikeittoa ja vegaanista pinaattikeittoa. Pinaattia löytyy myös Apetit Pinaatti-raejuustonapeista.

Pinaatti on ainoa Apetitin viljelyttämistä kasveista, jolla on kaksi satoa vuoden aikana. Pinaatti myös avaa Apetitin satokauden, kun ensimmäinen pinaattisato on valmista sadonkorjuuta varten jo kesän alussa. Toinen pinaattisato saadaan loppukesästä. Apetit viljelyttää pinaattia myös luomuna.

Luomu

Apetit hyödyntää sekä luomuviljelyssä että tavanomaisessa viljelyssä Apetit Vastuuviljelyperiaatteita. Kasvi- ja maaperätiedot sekä viljelytoimenpiteet kirjataan ViRe-järjestelmään. Luomuviljelyn kehittämiseksi Köyliössä sijaitsevalla Apetitin Räpin koetilalla tutkitaan ja kehitetään luomuviljelyä osana Apetitin omaa Vastuuviljely-menetelmää. Koetilan pelloista osa on muutettu luomuviljelyyn sopiviksi.