Tuote

Apetit Kotimainen peruna&keittokasvis 750 g

Pakkaus: 750 g
GTIN: 6430104923853

Ainekset

Peruna (70%), porkkana, lanttu, purjo

Käyttöohje

Käytä Peruna&keittokasviksia erilaisten keittojen valmistukseen. Keittokasviksia voit käyttää myös laatikoiden valmistukseen.

Ravintosisältö

Ravintosisältö / 100g
Energia 200,00 kJ / 50,00 kcal
Rasva 0,20 g
- josta tyydyttyneitä 0,01 g
Hiilihydraatit 11,00 g
- josta sokereita 1,70 g
Proteiini 1,40 g
Suola 0,00 g
Ravintokuitu 1,30 g
Kotimainen
Päivitetty viimeksi: 22.05.2019
Apetit Kotimainen peruna&keittokasvis 750 g
Kotimainen

Peruna

Peruna on tuttu kasvis jokaisessa suomalaiskeittiössä. Perunan eri lajikkeita käytetään Suomessa monipuolisesti, sillä niiden maku ja koostumus vaihtelevat paljonkin toisistaan. Pohjoismaissa perunan käyttö yleistyi 1700-luvulla. Suomessa perunaa kutsuttiin aikanaan myös maapäärynäksi. Lopullisesti peruna vakiintui ruokavalioon katovuosien aikana.

Peruna on mainio raaka-aine moniin erilaisiin ruokiin. Perunaa käytetään paljon keitoissa, vuokaruoissa ja erilaisissa laatikoissa. Peruna on klassikko mm. uuniperunoissa ja muusissa. Apetitin tuotteissa peruna on tuttu raaka-aine. Perunapakasteiden ryhmästä löytyvät pakastetut perunamuusit, uunivalmiit kermaperunat ja erilaiset suikaleperunasekoitukset. Peruna on myös tärkeä raaka-aine erilaisissa vihannespakastesekoituksissa, kuten peruna & keittokasvis -sekoituksessa ja uunijuures-sekoituksessa.

Suomessa viljeltävä peruna korjataan yleisesti syksyllä, poikkeuksena on esimerkiksi varhaisperuna, joka nostetaan jo alkukesästä. Apetitille viljeltävät perunat voivat olla sadonkorjuujärjestyksessä viimeisten joukossa. Perunasta hyödynnetään ravintona maan alla kasvava mukula.

Myös Apetitin peruna on viljelty Vastuuviljely-menetelmällä. Kotimaisten kasvisten viljelyssä noudatettu menetelmä tarkoittaa sitä, että kasvikset on viljelty mahdollisimman laadukkaiden, turvallisten ja ympäristölle kestävien viljelymenetelmien avulla. Apetitin kotimaisten kasvisten viljelyssä käytettävä Vastuuviljely-menetelmä kattaa yleiset viljelyn periaatteet, kasvikohtaiset viljelyohjeet sekä laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnan.