Tuote

Apetit Kotimainen peruna-sipulisekoitus 500 g

Pakkaus: 500 g
GTIN: 6430104924201

Ainekset

peruna (95%), sipuli (5%) Osassa Apetitin pakastetuotteita joudutaan tekemään tilapäisiä tuotemuutoksia kotimaisen pakastesipulin pulan vuoksi. Tässä tuotteessa kotimaista sipulia on väliaikaisesti korvattu ulkomaisella (Alankomaat) sipulilla.

Käyttöohje

Käytä peruna-sipulisekoitusta erilaisiin kiusauksiin, laatikkoruokiin sekä keittoihin tai paista pannulla kullanruskeaksi.

Ravintosisältö

Ravintosisältö / 100g
Energia 220,00 kJ / 55,00 kcal
Rasva 0,20 g
- josta tyydyttyneitä 0,02 g
Hiilihydraatit 13,00 g
- josta sokereita 0,70 g
Proteiini 1,60 g
Suola 0,00 g
Ravintokuitu 0,90 g
Päivitetty viimeksi: 29.06.2023
Peruna Peruna on tuttu kasvis jokaisessa suomalaiskeittiössä. Perunan eri lajikkeita käytetään Suomessa monipuolisesti, sillä niiden maku ja koostumus vaihtelevat paljonkin toisistaan. Pohjoismaissa perunan käyttö yleistyi 1700-luvulla. Suomessa perunaa kutsuttiin aikanaan myös maapäärynäksi. Lopullisesti peruna vakiintui ruokavalioon katovuosien aikana. Peruna on mainio raaka-aine moniin erilaisiin ruokiin. Perunaa käytetään paljon keitoissa, vuokaruoissa ja erilaisissa laatikoissa. Peruna on klassikko mm. uuniperunoissa ja muusissa. Apetitin tuotteissa peruna on tuttu raaka-aine. Perunapakasteiden ryhmästä löytyvät pakastetut perunamuusit, uunivalmiit kermaperunat ja erilaiset suikaleperunasekoitukset. Peruna on myös tärkeä raaka-aine erilaisissa vihannespakastesekoituksissa, kuten peruna & keittokasvis -sekoituksessa ja uunijuures-sekoituksessa. Suomessa viljeltävä peruna korjataan yleisesti syksyllä, poikkeuksena on esimerkiksi varhaisperuna, joka nostetaan jo alkukesästä. Apetitille viljeltävät perunat voivat olla sadonkorjuujärjestyksessä viimeisten joukossa. Perunasta hyödynnetään ravintona maan alla kasvava mukula. Myös Apetitin peruna on viljelty Vastuuviljely-menetelmällä. Kotimaisten kasvisten viljelyssä noudatettu menetelmä tarkoittaa sitä, että kasvikset on viljelty mahdollisimman laadukkaiden, turvallisten ja ympäristölle kestävien viljelymenetelmien avulla. Apetitin kotimaisten kasvisten viljelyssä käytettävä Vastuuviljely-menetelmä kattaa yleiset viljelyn periaatteet, kasvikohtaiset viljelyohjeet sekä laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnan.