Tuote

Apetit Kotim.uunivalm punajuurigratiini 750 g

Pakkaus: 750 g
GTIN: 6430104966164

Ainekset

Suomalainen punajuuri 50 %, vesi, suomalainen peruna, suomalainen sipuli, suomalainen sulatejuusto (JUUSTO, vesi, MAITOrasva), suomalainen sinihomeJUUSTO, suomalainen rypsiöljy, suomalainen MAITOjauhe, riisitärkkelys, suola, aromi, sokeri, mustapippuri. Kotimaisuusaste 98 %.

Käyttöohje

Laita jäinen tuote uunivuokaan (ø n. 20 cm). Kypsennä 200 °C:ssa 50-60 min. Sekoita kerran kypsennyksen aikana ja lisää halutessasi päälle juustoraastetta. Gratiini valmistuu nopeammin, jos kuumennat sitä ensin mikrossa. Kaada jäinen tuote uunin- ja mikronkestävään vuokaan (Ø n. 20 cm) ja kuumenna mikrossa täydellä teholla n. 15 min. Sekoita ja siirrä gratiini uuniin. Jatka kypsentämistä uunissa 200 °C:ssa n. 30 min.

Ravintosisältö

Ravintosisältö / 100g
Energia 380,00 kJ / 90,00 kcal
Rasva 5,40 g
- josta tyydyttyneitä 2,00 g
Hiilihydraatit 7,00 g
- josta sokereita 4,70 g
Proteiini 3,20 g
Suola 0,90 g
Ravintokuitu 1,40 g

Laktoosi 0,60 g/100g
vähälaktoosinen gluteeniton soijaton kananmunaton lakto-vegetaarinen Kotimainen kuitupitoinen proteiinipitoinen
Päivitetty viimeksi: 15.05.2020
Apetit Kotim.uunivalm punajuurigratiini 750 g
vähälaktoosinen gluteeniton soijaton kananmunaton lakto-vegetaarinen Kotimainen kuitupitoinen proteiinipitoinen

Punajuuri

Punajuuri on juurikkaiden suvun kasvis. Punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita, kuten kaliumia, kalsiumia, kuparia, magnesiumia ja rautaa. Punajuuri sisältää myös A-, E-, C- ja B-vitamiineja. Aromikkaalle punajuurelle ominaista on sen syvänpunainen väri. Suomessa punajuuri on kuulunut viljelykasveihin 1800-luvulta lähtien. Hyvä punajuuri on tasainen, voimakkaan tummanpunainen ja pinnaltaan sileä. Punajuuren väri johtuu sen sisältämästä betasyaaniväriaineesta. Punajuuren sisältämien nitraattien takia se ei sovellu aivan pienten lasten ravinnoksi.

Punajuuri on erittäin monipuolinen ruokakasvi. Punajuuri sopii esimerkiksi laatikoihin, salaatteihin ja risottoon. Punajuuri aromikkaan makunsa ja hienon värinsä ansiosta ottanut paikkansa myös Apetitin tuotteissa. Apetit punajuuripyörykät ja uunivalmis punajuurigratiini sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.

Punajuuri ei vaadi pitkää kasvukautta, joten se ehtii tuottaa kesämme aikana täyden sadon. Jos punajuuret kylvetään varhain, voidaan niitä korjata jo loppukesällä. Apetitin punajuuret jalostetaan nopeasti, eikä niiden varastointiaika ole pitkä.

Myös Apetitin punajuuri on viljelty Vastuuviljely-menetelmällä. Kotimaisten kasvisten viljelyssä noudatettu menetelmä tarkoittaa sitä, että kasvikset on viljelty mahdollisimman laadukkaiden, turvallisten ja ympäristölle kestävien viljelymenetelmien avulla. Apetitin kotimaisten kasvisten viljelyssä käytettävä Vastuuviljely-menetelmä kattaa yleiset viljelyn periaatteet, kasvikohtaiset viljelyohjeet sekä laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnan.