Tuote

Apetit Perunamuusi 350 g

Pakkaus: 350,0 g
GTIN: 6430104926502

Ainekset

Peruna 94 %, kasviöljy (SG-palmu**, rapsi), vesi, suola, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), valkopippuri, aromi. **Kestävän kehityksen mukaisesti tuotettua ja sertifioitua palmuöljyä.

Käyttöohje

Repäise kansi pois ja lisää 1,5 dl vettä. Kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla (800 W) 7 minuuttia. Sekoita ja anna lämmön tasaantua hetki ennen tarjoilua. MAUKKAAMMAN MUUSIN SAAT KORVAAMALLA VEDEN MAIDOLLA. 350 g / valmista muusia n. 500 g

Ravintosisältö

Ravintosisältö / 100g
Energia 310,00 kJ / 70,00 kcal
Rasva 2,70 g
- josta tyydyttyneitä 0,20 g
Hiilihydraatit 11,00 g
- josta sokereita 0,60 g
Proteiini 1,20 g
Suola 0,50 g
Ravintokuitu 1,90 g
Päivitetty viimeksi: 11.11.2022

Peruna

Peruna on tuttu kasvis jokaisessa suomalaiskeittiössä. Perunan eri lajikkeita käytetään Suomessa monipuolisesti, sillä niiden maku ja koostumus vaihtelevat paljonkin toisistaan. Pohjoismaissa perunan käyttö yleistyi 1700-luvulla. Suomessa perunaa kutsuttiin aikanaan myös maapäärynäksi. Lopullisesti peruna vakiintui ruokavalioon katovuosien aikana.

Peruna on mainio raaka-aine moniin erilaisiin ruokiin. Perunaa käytetään paljon keitoissa, vuokaruoissa ja erilaisissa laatikoissa. Peruna on klassikko mm. uuniperunoissa ja muusissa. Apetitin tuotteissa peruna on tuttu raaka-aine. Perunapakasteiden ryhmästä löytyvät pakastetut perunamuusit, uunivalmiit kermaperunat ja erilaiset suikaleperunasekoitukset. Peruna on myös tärkeä raaka-aine erilaisissa vihannespakastesekoituksissa, kuten peruna & keittokasvis -sekoituksessa ja uunijuures-sekoituksessa.

Suomessa viljeltävä peruna korjataan yleisesti syksyllä, poikkeuksena on esimerkiksi varhaisperuna, joka nostetaan jo alkukesästä. Apetitille viljeltävät perunat voivat olla sadonkorjuujärjestyksessä viimeisten joukossa. Perunasta hyödynnetään ravintona maan alla kasvava mukula.

Myös Apetitin peruna on viljelty Vastuuviljely-menetelmällä. Kotimaisten kasvisten viljelyssä noudatettu menetelmä tarkoittaa sitä, että kasvikset on viljelty mahdollisimman laadukkaiden, turvallisten ja ympäristölle kestävien viljelymenetelmien avulla. Apetitin kotimaisten kasvisten viljelyssä käytettävä Vastuuviljely-menetelmä kattaa yleiset viljelyn periaatteet, kasvikohtaiset viljelyohjeet sekä laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnan.