Tuote

Apetit Porkkanapihvi 240 g

Pakkaus: 240 g
GTIN: 6430104965150

Ainekset

Porkkana 61%, rypsiöljy, perunarae, sipuli, SOIJAproteiini, jodioitu suola, sakeuttamisaineet (E461, E407a), valkopippuri, muskotti.

Käyttöohje

Kuumenna pihvit jäisinä tai osittain sulaneina * paistinpannussa miedolla lämmöllä 5 min molemmin puolin * uunissa 200 °C:ssa n.15 min * mikroaaltouunissa (800 W ) 1,5 min/pihvi

Ravintosisältö

Ravintosisältö / 100g
Energia 800,00 kJ / 190,00 kcal
Rasva 13,00 g
- josta tyydyttyneitä 0,90 g
Hiilihydraatit 12,00 g
- josta sokereita 2,10 g
Proteiini 5,60 g
Suola 0,90 g
Ravintokuitu 2,90 g
laktoositon gluteeniton vegaani kuitupitoinen proteiinipitoinen
Päivitetty viimeksi: 04.10.2021
Apetit Porkkanapihvi 240 g
laktoositon gluteeniton vegaani kuitupitoinen proteiinipitoinen

Porkkana

Porkkana on tärkein juureksemme. Suomessa porkkanaa syödään kaikista avomaalla viljellyistä vihanneksista eniten. Porkkanaa on tiedetty viljellyn jo 1100-luvulla Espanjassa ja Vähä-Aasiassa. Porkkana oli tuolloin ravintokasvi, lääkekasvi ja sitä käytettiin myös värjäysaineena. Vanhimmat porkkanat olivat väriltään kirkkaanpunaisia, mustia ja keltaisia. Tuttu oranssi porkkana kehitettiin Hollannissa 1700-luvulla. Oranssin värin antaa betakaroteeni, A-vitamiinin esiaste, jota porkkana sisältää runsaasti.

Porkkana on hyvin monipuolinen raaka-aine. Porkkana maistuu sellaisenaan, minkä lisäksi sitä voi käyttää paistettuna ja paahdettuna, wokeissa, laatikoissa, keitoissa ja leivonnassa. Porkkana on myös suosittu raaka-aine Apetitin tuotteissa. Pakastekasvissekoituksien lisäksi porkkanaa löytyy mm. porkkanasosekeitosta, porkkananapeista, porkkanapihveistä ja Vegepopseista.

Mitä pidempään porkkana on saanut kasvaa maassa, sen vitamiinipitoisempi se on. Apetitin Räpin koetilalla on viime vuosina viljelty oranssin porkkanan lisäksi mm. keltaista ja violettia porkkanaa. Elokuu ja syyskuu ovat porkkanan juuren kasvun kannalta parasta aikaa. Suotuisina syksyinä myöhäisten porkkanalajikkeiden kasvu jatkuu hyvänä vielä tämän jälkeenkin. Apetitin porkkanoiden nostot tehdään pääasiassa suoraan tehtaalle tapahtuvin toimituksin lokakuulle asti.

Myös Apetitin porkkana on viljelty Vastuuviljely-menetelmällä. Kotimaisten kasvisten viljelyssä noudatettu menetelmä tarkoittaa sitä, että kasvikset on viljelty mahdollisimman laadukkaiden, turvallisten ja ympäristölle kestävien viljelymenetelmien avulla. Apetitin kotimaisten kasvisten viljelyssä käytettävä Vastuuviljely-menetelmä kattaa yleiset viljelyn periaatteet, kasvikohtaiset viljelyohjeet sekä laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnan.