Kesätöissä Apetitilla: Laadunvalvonnan tehtävien vaihtelevuus yllätti

Kesätöissä Apetitilla: Laadunvalvonnan tehtävien vaihtelevuus yllätti

Kesätyö laadunvalvonnan harjoittelijana Apetitin Säkylän tehtaalla on tarjonnut biokemiaa opiskelevalle Isabella Hyppöselle monipuolisia tehtäviä ja mahdollisuuden perehtyä opiskelemiinsa asioihin käytännössä. Työ on tuonut muun muassa uutta osaamista mikrobimäärityksistä ja menetelmistä. Vaikka Apetit oli Isabellalle entuudestaan hieman tuttu, työtehtävien vaihtelevuus ja yrityksen monipuolisuus yllättivät.
 

1.      Nimi, ikä, (vapaaehtoinen) paikkakunta ja tehtävänimike kesätyössä.

Isabella Hyppönen, 21, Säkylä, laadunvalvonnan harjoittelija

2.      Mikä sai sinut kiinnostumaan kesätyöstä Apetitilla ja hakemaan töihin?

Opiskelen biokemiaa Turun yliopistossa. Ajattelin, että olisi mielenkiintoista työskennellä elintarvikealan yrityksestä. Kun näin Apetitin kesätyöilmoituksen, selvitin verkkosivujen avulla laatusertifikaatteihin ja vuosikertomuksiin perehtyen, millaisessa asemassa laatu yhtiössä on. Kävi ilmi, että laadunvalvonta ja laatu on tärkeässä roolissa Apetitilla ja laatutyö korkealla tasolla. Lisäksi yhtiön arvot kohtasivat omat arvoni, mitä toivoinkin kesätyöyritykseltä. Apetit oli minulle entuudestaan jollain tasolla tuttu: tiesin joitakin tuotteita ja olin kuullut jonkun verran yrityksestä.

3.      Millaista työtehtäviä olet yrityksessä kesän aikana tehnyt?

Olen päässyt monipuolisesti tekemään laadunvalvonnan tehtäviä. Olen tehnyt mm. mikrobimäärityksiä sekä laadunvalvojan tarkastuskierroksia tuotantoon ja tarkistanut omavalvontakaavakkeiden merkintöjä. Pian pääsen aloittamaan laadunvarmistuksen tehtäviä, jolloin tarkistan, että raaka-aine täyttää tietyt kriteerit.

Kun pakasteherneen puinti alkaa, pääsen tekemään myös herneen A.I.S. -määritystä. Sillä määritetään pakasteherneen laatuluokkaa. A.I.S. -prosentti kertoo sokerin/tärkkelyksen pitoisuuden herneessä.

4.      Mitä uutta olet kesätyössä oppinut?

On tullut tosi paljon uutta. Olin juuri opiskellut kurssin laatustandardeista, mutta nyt olen päässyt perehtymään niihin käytännössä, siihen kuinka asiat merkitään tietyllä tavalla. Olen myös oppinut lisää mikrobimäärityksistä ja menetelmistä. Kesän mittaan tulen oppimaan vielä lisää mm. A. I. S. -määrityksistä.

5.      Mikä sinut on yllättänyt eniten?

En ollut hoksannut ennen aloittamistani, kuinka monipuolisesti ja erilaisia tuotteita Apetitilla on. Myös laadunvalvonnan tehtävien erilaisuus ja vaihtelevuus on yllättänyt minut.

6.      Mikä on suosikkikesäherkkusi?

Kesän suosikkiherkku on kyllä jäätelö ja erityisesti suklaa- tai toffeejäätelö.