Apetit Oyj, pörssitiedote 25.11.2014 klo 14.45
Apetit-konsernin Ruokaliiketoiminnan kalatuoteryhmää koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden lopputuloksena Apetit keskittää kalatuoteryhmässä toimintaa suurempiin Kuopion ja Helsingin yksiköihin ja sulkee Kustavin tuotantoyksikön. Myös Turun toimipaikka suljetaan.
Toimipisteiden sulkeminen johtaa Kustavissa 12 ja Turussa 3 henkilön työsuhteen päättymiseen. Keskittämisen myötä Kuopioon ja Helsinkiin syntyy 7 uutta työtehtävää.
Neuvottelut käynnistettiin lokakuun alussa osana kalatuoteryhmän pitkän aikavälin kannattavuusohjelmaa ja ne koskivat yhteensä 121 henkilöä kalatuoteryhmässä Kuopion, Helsingin, Kustavin ja Turun toimipisteissä.
Apetit käynnisti alkuvuonna pitkän aikavälin kannattavuusohjelmat Ruokaliiketoiminnan kala- ja tuoretuotteet-tuoteryhmissä. Niissä uudistetaan hankinnan, tilaus-toimitusketjun ja myynnin toimintatapoja sekä rakenteita paremman kannattavuuden ja pysyvän kilpailukyvyn saavuttamiseksi. Pääosa ohjelmien toimenpiteistä kohdistuu vuosille 2014–2015 ja niiden odotetaan parantavan kannattavuutta vaiheittain vuodesta 2015 lähtien. Ohjelmien tavoitteena on saavuttaa vaiheittain vuositason kustannuksissa yhteensä 4,5 miljoonan euron pienennys.
”Nyt tehdyt sulkemispäätökset ovat vaikeita, mutta välttämättömiä kannattavuuden parantamiseksi ja uuden yksinkertaisemman toimintamallin käyttöönottamiseksi kalatuoteryhmässä. Nyt toteutettavalla toiminnan keskittämisellä tavoittelemme parempaa tuotannon kustannustehokkuutta ja logistiikan tehostumista sekä toiminnan järjestelmällisempää ohjausta ja kehittämistä ”, kertoo Apetit Oyj:n toimitusjohtaja Veijo Meriläinen.
Apetit tiedotti kalatuoteryhmän kannattavuusohjelman etenemisestä ja yt-neuvotteluiden käynnistämisestä pörssitiedotteella 8.10.2014.
Apetit Oyj
Veijo Meriläinen
toimitusjohtaja
Lisätietoja antaa:
Veijo Meriläinen, toimitusjohtaja, Apetit Oyj, p. +358 10 402 00
Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
päämediat
www.apetitgroup.fi