Muutoksia Apetit-konsernin Ruokaliiketoiminta-segmentin Suomen organisaatiossa ja johtoryhmässä

Muutoksia Apetit-konsernin Ruokaliiketoiminta-segmentin Suomen organisaatiossa ja johtoryhmässä

Apetit Oyj, Pörssitiedote 14.8.2014, klo 8.35 Apetit-konsernin Ruokaliiketoiminta-segmentin Suomen organisaatiota ja vastuita on päätetty muuttaa. Muutoksella halutaan vahvistaa strategian toteutusta ja selkeyttää organisaation tulosvastuita. Apetit Oyj, Pörssitiedote 14.8.2014, klo 8.35

Apetit-konsernin Ruokaliiketoiminta-segmentin Suomen organisaatiota ja vastuita on päätetty muuttaa. Muutoksella halutaan vahvistaa strategian toteutusta ja selkeyttää organisaation tulosvastuita.

Apetit Ruokaliiketoimintaan muodostetaan Suomessa kolme tulosvastuullista tuoteryhmää sekä yrityssuunnittelu-, kehitys- ja laatutoiminto. Tuoteryhmät ovat pakastetuoteryhmä, kalatuoteryhmä ja tuoretuotteet -tuoteryhmä. Näiden tuoteryhmien myynnistä ja markkinoinnista vastaa keskitetysti jo aiemmin muodostettu kaupallinen toiminto. Lisäksi hankinta ja logistiikka keskitetään koko liiketoiminnan osalta valittujen tuoteryhmien johtajien vastuulle.

Pakastetuoteryhmän johtajaksi ja Apetit Ruoka Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty yo-merkonomi Antti Kerttula (s. 1956). Tuoteryhmävastuun lisäksi Kerttula vastaa myös Ruokaliiketoiminnan hankintatoiminnoista. Kerttula siirtyy tehtävään Apetit-konserniin kuuluvan Caternet Finland Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. 

Kalatuoteryhmän johtajaksi on nimitetty Apetit Oyj:n ja Apetit Kala Oy:n toimitusjohtaja MMM, eMBA, Veijo Meriläinen (s.1952). 

Tuoretuotteet-tuoteryhmän johtajaksi ja Caternet Finland Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty KTM Timo Kärnä (s. 1963). Tuoteryhmävastuun lisäksi Kärnä vastaa myös Ruokaliiketoiminnan logistiikkatoiminnoista. Kärnällä on vahvaa elintarvikealan kokemusta Valio Oy:stä ja HK Ruokatalo Oy:stä logistiikan, tilaus-toimitusketjun sekä myynnin johtotehtävistä. 

Yrityssuunnittelusta, kehityksestä ja laadusta vastaavaksi johtajaksi on nimitetty KTM Vesa Moisio (s.1965). Moisio siirtyy tehtävään Apetit Ruoka Oy:n toimitusjohtajan ja Ruokaliiketoiminnan tilaus-toimitusketjusta vastaavan johtajan tehtävästä. 

Kaupallisen toiminnon johtajana jatkaa kaupallinen johtaja ETM Esko Lantto (s.1966) 

Samassa yhteydessä vahvistettiin Apetit-konsernin johtajiston kokoonpano. Konsernin johtajistoon kuuluvat Apetit Oyj:n toimitusjohtaja ja Ruokaliiketoiminnan johtaja Veijo Meriläinen, Vilja- ja öljykasviliiketoiminnan johtaja ja Avena Nordic Grain Oy:n ja Mildola Oy:n toimitusjohtaja Kaija Viljanen (s. 1952), talousjohtaja Eero Kinnunen (s. 1970), konsernin lakimies Asmo Ritala (s. 1958) ja henkilöstöjohtaja Johanna Heikkilä (s. 1962). 

Muutokset astuvat voimaan 18.8.2014. Ne eivät vaikuta Apetit-konsernin segmentti- tai raportointirakenteeseen. Apetit-konsernin liiketoiminta-alueet ja raportointisegmentit ovat Ruokaliiketoiminta, Vilja- ja öljykasviliiketoiminta ja Muut toiminnot.

Apetit Oyj

Veijo Meriläinen
Toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA 

Veijo Meriläinen, toimitusjohtaja, p. 010 402 00

JAKELU 

OMX NASDAQ Helsinki Oy
Päämediat
www.apetitgroup.fi